03:41:55 29.03.2024
Stiri

DOC // Șapte europarlamentari le solicită președintelui Dodon și premierului Filip să „oprească EXTRĂDAREA abuzivă” a profesorilor de la „Orizont”

Politică 07.09.2018 13:40 Vizualizări1911 Autor: Ziarul National
DOC // Șapte europarlamentari le solicită președintelui Dodon și premierului Filip să „oprească EXTRĂDAREA abuzivă” a profesorilor de la „Orizont”


Șase membri ai Parlamentului European, în frunte cu europarlamentara Monica Macovei, le-au solicitat președintelui Igor Dodon și premierului Pavel Filip să oprească „extrădarea abuzivă” a cetățenilor turci de la rețeaua de licee „Orizont” și să fie respectate tratatele internaționale.

Potrivit semnatarilor scrisorii, „există o Convenție Europeană despre extrădare adoptată de Consiliul Europei, care stipulează clar că e interzis să extrădezi oameni în baza rațiunilor politice”.

„Moldova este țară cu o foaie de parcurs european, împărtășind aceleași valori ca UE. E timpul ca această țară să-și demonstreze angajamentele asumate în foaia de parcurs, acționând în deplinul respect al drepturilor fundamentale, tratatelor UE și Cărții Drepturilor Fundamentale a UE. Cerem să stopați imediat această extrădare abuzivă”, se mai spune în scrisoarea semnată de eurodeputații Monica Macovei, Rebecca Harms, Helmut Scholz, Pascal Durand, Jose Inacio Faria, Tunne Kelam și Renate Sommer.

Cu o reacție la acest caz a venit și comisarul european Johannes Hahn. Acesta a îndemnat autoritățile R. Moldova să respecte legislația.






Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md