Ziua Vinului va avea loc în acest an pe 6 și 7 octombrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cea de-a 17-a ediție a Zilei Naționale a Vinului va fi sărbătorită în acest an, pe 6 și 7 octombrie, informează Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, citat de IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, în Piața Marii Adunări Naționale vor fi amenajate mai multe zone: Zona meșterilor populari, Curtea Țărănească, precum și o zonă de pictură. Vor fi improvizate trei sate moldovenești și va fi creat un „drum al vinului”. De asemenea, a fost extinsă de trei ori zona sanitară pentru participanți și vizitatori.

Potrivit ministrului Liviu Volconovici, este important ca oaspeților sărbătorii să li se ofere oportunitatea de a cunoaște vinul de calitate, într-o atmosferă pe măsura așteptărilor lor.

Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului a remarcat că în cadrul sărbătorii se vor pune în valoare vinăriile din regiunile cu indicație geografică protejată. La eveniment vor participa cu circa 20 de producători mai mult decât în ediția de anul trecut.

De asemenea, spotul video cu referire la Ziua Națională a Vinului va fi difuzat atât în Moldova, cât și în România, Polonia și China, pentru a promova vinăriile din regiunile cu indicație geografică protejată și a spori numărul de turiști.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...