16:57:12 24.04.2024
Stiri

Cazul Skripal: SUA, Franța, Germania și Canada subscriu acuzațiilor Londrei la adresa GRU

Știri 07.09.2018 11:19 Vizualizări1708 Autor: Ziarul National
Cazul Skripal: SUA, Franța, Germania și Canada subscriu acuzațiilor Londrei la adresa GRU BBC


Autoritățile din SUA, Canada, Germania și Franța au declarat că sprijină concluziile Marii Britanii privind implicarea Rusiei în otrăvirea fostului colonel GRU Serghei Skripal și a fiicei lui Iulia în Salisbury.

„Într-o declarație comună, SUA, Franța, Canada și Germania se alătură Marii Britanii, declarând că atacul a fost aproape sigur aprobat la cel mai înalt nivel din conducere [a Rusiei]“, – îl citează Bloomberg pe James Slack, purtatorul de cuvant al premierului britanic.

Liderii acestor țări și-au exprimat „încrederea deplină“ în concluziile britanice care susțin că cei doi suspecți de incidentul din Salisbury sunt ofițeri ai GRU – Directia Principala de Informatii a Statului Major al armatei ruse.

Pe 5 septembrie, intr-un discurs în parlament, premierul britanic Theresa May a declarat că investigația otrăvirii lui Skripal a stabilit că persoanele responsabile pentru crima sunt „membri ai inteligenței militare ruse, cunoscute sub numele de GRU“. Premierul a caracterizat acțiunile GRU drept o amenințare pentru toți cetățenii britanici și toți aliații și a cerut măsuri colective împotriva acestei organizati militare ruse. Anterior, in aceeasi zi, Procuratura din Marea Britanie a anunțat ca, în cazul Skripal, este pregatita sa acuze oficial de tentativă de omor doi cetățeni ai Rusiei, sosiți primăvara la Londra sub numele false Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov.

O zi mai tarziu, pe 6 septembrie, Londra l-a acuzat oficial pe președintele rus Vladimir Putin ca este personal responsabil de otrăvirea lui Skripal.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md