/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Germania şi Franţa au terminat la egalitate, la debutul în Liga Naţiunilor

07 septembrie 2018, ora 08:49

„Les Bleus” nu au confirmat titlul cucerit în Rusia, al treilea portar al francezilor, Alphonse Areola, salvând echipa de la eşec prin intervenţiile sale din repriza secundă a meciului de la Munchen.

Ţara Galilor a reuşit scorul primei zilei, 4-1 cu Irlanda, vedeta Gareth Bale marcând un gol pentru gazde.

Ucraina a câştigat dramatic în Cehia, cu 2-1, după golul înscris de Aleksandr Zincenko (90+3). Cehia deschisese scorul rapid, prin Schick (4), dar Konoplianka egalase chiar înainte de pauză (45+1).

Bulgaria a reuşit o victorie în deplasare, 2-1 cu Slovenia, prin ”dubla” lui Kraev, în poarta echipei de la sud de Dunăre aflându-se Plamen Iliev, goalkeeper-ul Astrei Giurgiu.

Georgia şi Macedonia au obţinut şi ele victorii în deplasare. De remarcat remiza obţinută de Andorra în deplasare cu Letonia (0-0).

Liga Naţiunilor, un proiect al fostului preşedinte UEFA Michel Platini, aliniază 55 de echipe la start, împărţite în patru eşaloane valorice, care se vor bate şi pentru calificarea la EURO 2020.

Competiţia este menită să înlocuiască meciurile amicale lipsite de popularitate şi se va desfăşura conform unui sistem complicat, cu promovare şi retrogradare.

Câştigătoarele grupelor din seriile B, C şi D vor promova în eşaloanele valorice superioare, în timp ce echipele clasate pe ultimele locuri în seriile A, B şi C vor retrograda în eşalonul imediat inferior.

Câştigătoarele celor patru grupe din Seria A se vor bate pentru trofeul Ligii Naţiunilor, într-un miniturneu care va avea loc în iunie 2019.

În plus, cele mai bune patru echipe din fiecare serie valorică vor intra într-un baraj de calificare la EURO 2020, dacă nu vor reuşi acest lucru în urma preliminariilor Campionatului European, în martie 2020, pentru fiecare serie fiind disponibil un loc. Cele patru echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manşă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Naţiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manşă (gazda va fi trasă la sorţi). Câştigătoarea se califică la EURO 2020. Acest lucru înseamnă că şi echipele din ultima serie valorică (D) vor avea sigur o reprezentantă la EURO 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram