17:21:42 29.03.2024
Stiri

Reacția președintelui Dodon la EXPULZĂRILE cetățenilor turci de la liceele „Orizont”: Acuză presa de „duble standarde” și spune că „au fost expulzări mai urâte”, cu referire la cele ale diplomaților ruși

Politică 06.09.2018 17:31 Vizualizări2119 Autor: Ziarul National
Reacția președintelui Dodon la EXPULZĂRILE cetățenilor turci de la liceele „Orizont”: Acuză presa de „duble standarde” și spune că „au fost expulzări mai urâte”, cu referire la cele ale diplomaților ruși


Președintele Igor Dodon, acuzat de internauți, de lideri de partide sau organizații de apărare a drepturilor omului din R. Moldova că ar sta în spatele expulzării a șapte cetățeni străini, inclusiv a unor angajați de la rețeaua de licee „Orizont”, îndeamnă să nu se facă „interpretări gratuite și speculații politice sterile” până nu vor fi oferite explicații din partea instituțiilor abilitate.

Mai mult, Dodon învinuiește presa de duble standarde și acuză că aceasta ar fi aplaudat atunci când au fost expulzați diplomați ruși din R. Moldova, la solicitarea Londrei, după cazul otrăvirii fostului agent rus, Serghei Skripal.

„Au fost expulzări mai urâte, pe criterii strict politice. A diplomaților ruși, de exemplu, la solicitarea Londrei. Guvernarea a executat atunci cerința occidentalilor, iar presa a tăcut sau a aplaudat. Acum, să așteptăm explicațiile instituțiilor, fără a cădea în interpretări gratuite și speculații politice sterile”, a scris Dodon pe Facebook.

CITIȚI și Protest la Aeroport și urare pentru Dodon: Atunci când va sta în fotoliul donat de Erdogan, să se gândească la copilul luat pe sus astăzi de SIS care va sta probabil toată viața fără mamă sau tată

Directorul Asociației „Promo-LEX”, Ion Manole, a reacționat la postarea șefului statului: „E foarte trist dacă de la nivelul președintelui de țară se compară situații incomparabile”.

Menționăm că, în dimineața zilei de astăzi, au fost reținuți șase angajați de la rețeaua de licee „Orizont” de către Serviciul de Informații și Securitate (SIS). Ulterior, SIS a anunțat că aceștia vor fi expulzați din R. Moldova, pentru că ar prezenta pericol pentru securitatea națională.

„Este cel puțin straniu că, timp 25 de ani, acești cetățeni străini au activat în țara noastră fără a fi avertizați sau învinuiți de activități ilegale, iar acum brusc au devenit persoane indezirabile pe teritoriul R. Moldova”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, care a trimis o interpelare la SIS și solicită probe care au stat la baza deciziei de a-i expulza pe cetățenii turci care activau la „Orizont”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md