Igor Dodon nu vede o problemă în magazinele lui Șor: „Asta trebuie să facă statul. Statul nu face – s-a găsit un băiat care face”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon spune că nu este împotriva „magazinelor sociale” deschise de primarul de Orhei, Ilan Șor, prin toată țara, însă spune că de acest lucru ar trebui să se ocupe statul. Însă, potrivit lui Dodon, în condițiile în care statul nu face acest lucru, „s-a găsit un băiat care face”. Cel puțin, asta a declarat șeful statului în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

„Eu nu sunt împotriva magazinelor sociale, nu sunt împotriva mai multor inițiative sociale, dar aceasta trebuie să fie funcția statului. Când statul a adus populația, cu regret, în acești nouă ani de guvernare pro-europeană, la sapă de lemn, statul trebuie să-și asume funcțiile sociale. În Chișinău sunt câteva cantine sociale. Câteva mii de oameni în fiecare zi mănâncă gratis și nimeni nu pune întrebarea de ce sunt cantine sociale?! Pentru că asta face statul, face municipiul Chișinău. Păi iaca ceea ce face Șor trebuie să facă statul. Statul nu face – s-a găsit un băiat care face. Pe cât e de corect sau nu, vă spun încă o dată – chestiile astea trebuie făcute, dar trebuie să le facă statul”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, acesta a ținut să-și exprime poziția că nu e posibil ca prin „instrumente private” să fie făcut același lucru „la nivel de țară” și a ținut să avertizeze cetățenii în această privință.

„Da, la nivel de un oraș, la un nivel de câteva puncte din punct de vedere electoral, poți să faci, dar la nivel de țară – nu și oamenii trebuie să înțeleagă lucrul acesta. Că dacă i-au dat azi o farfurie de hrișcă cu cârnăcior, asta nu înseamnă că mâine, dacă omul ăsta vine la guvernare, așa o să fie în toată țara. O să înțeleagă oamenii sau nu, se va vedea. Cu regret, o parte din oameni se dau măguliți de aceasta”, a mai spus Dodon cu referire la inițiativele primarului de Orhei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...