(video) „Teachers, not Terrorists”. O fostă elevă a liceului turc „Orizont” a lansat o campanie de susținere a persoanelor expulzate din Moldova

sdsds

În contextul acțiunilor întreprinse de SIS și serviciile secrete ale Turciei, când șase persoane de origine turcă au fost declarate indezirabile în Republica Moldova, o tânără din Moldova a lansat o campanie de susținere a acestor persoane. „Ceea ce m-a afectat este lucrul că acești oameni au fost numiți teroriști sau că reprezintă un risc la securitatea națională”, spune fosta elevă a liceului Orizont, Diana Scorpan.

„Personal îi știu, au fost profesorii mei, oameni cu care am interacționat foarte mult în timpul liceului și dintotdeauna au promovat valori frumoase. Niciodată nu am fost îndemnată să urâm, să ne schimbăm religia în cea musulmană. Orizontul (liceul) a fost întotdeauna a promovat pacea, toleranța și dialogul intercultural”, zice tânăra.

„Din sursele mele, vă spun că au fost expulzate vicedirectorul liceelor teoretice „Orizont”, directorul pentru PR, directorul financiar, directorii anumitor filiale. Chiar dacă presa spune șase ori șapte persoane, este vorba de șase persoane.”

„Mă adresez tuturor să fim solidari cu cei de la liceul „Orizont”.” Cu această ocazie, Diana Scorpan, a inițiat o campanie de susținere a acestor oamenicare au fost expulzați ilegal din Moldova în Turcia.

„Lansăm această campanie pentru că ne pasă. Pentru că nu putem rămâne indiferenți când drepturile omului și dreptul internațional se încalcă flagrant de către statul Republica Moldova. Lansăm campania pentru ca acești oameni au fost profesorii noștri și ei nu merită un astfel de tratament. Vrem sa fim solidari cu oamenii care trec prin asta și să informam publicul larg despre faptele întâmplate. Republica Moldova a încălcat dreptul internațional, deportând oameni pe care ii așteaptă persecuție și judecată nedreapta in țara lor de origine” a declarat pentru #diez Diana Scorpan.

„Dorim ca atât societatea noastră, cât și cea internațională să se mobilizeze și să condamne acțiunile întreprinse de statul Republica Moldova”, a conchis tânăra.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente