(video) Iurie Leancă cere SIS-ului să prezintă probe care ar demonstra implicarea cetățenilor turci în „violarea” securității naționale

collage

Fiica unui cetățean turc expulzat, astăzi, împreună cu alți 5 persoane, a protestat la Aeroportul Internațional Chișinău, cerând să-l elibereze pe tatăl ei. Minora spune că el nu este terorist și roagă autoritățile să fie eliberat. În acest context, Iurie Leancă spune că SIS trebuie să vină cu probe concludente, în caz contrar, Moldova riscă aibă probleme pe plan internațional.

„Imaginea Republicii Moldova pe plan internațional va fi grav afectată, dacă extrădarea conducerii Liceelor Orizont de către SIS are la bază convingeri politice, și nu o bază factologică reală. Cu atât mai mult că aceste persoane au investit mai bine de 20 de ani în educația copiilor noștri.

Este imperativ ca Serviciul de Informații și Securitate să prezinte public dovezi concludente prin care s-ar demonstra implicarea cetățenilor turci în pretinsele acțiuni de finanțare a terorismului, altfel așa-zisele „evaluări minuțioase” ridică mari semne de întrebare.

Solicit colegului meu din Parlament, Eugen Carpov, președintele Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică să organizeze urgent audierea persoanelor responsabile din cadrul SIS, iar fracțiunii PPEM să ceară de urgență informații pe marginea acestui subiect”, a scris Iurie Leancă pe pagina sa de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente