/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Scandal în Fotbalul Danez. În meciul de duminică cu Țara Galilor, Danemarca va alinia un lot format din semi-amatori și jucători de futsal

missing
06 septembrie 2018, ora 18:46

Ca și în meciul amical cu Slovacia, pe care Danemarca l-a pierdut cu 0-3, lotul danez va fi alcătuit din jucători fără experiență în fotbalul mare și doi jucători de fotbal în sală. În total, federația a adunat 23 de fotbaliști, fără însă a da numele acestora.

Pe banca Danemarcii nu va fi nici selecționerul Aage Hareide, care, la fel, s-a solidarizat protestului. Conflictul s-a iscat din motiv că internaționalii danezi de bază își doresc să aleagă personal companiile cu care să semneze contracte individuale de sponsorizare, dar nu doar cu sponsorii echipei naționale. În lipsa jucătorilor de bază, Ministrul danez de Finanțe, Kristian Jensen, a scris pe Twitter că este gata să joace pentru selecționata țării sale pe poziția de fundaș dreapta.

Un conflict similar a avut loc și la începutul acestei veri. În istoria Danemarcii cazul nu e unic. Anul trecut, federaţia daneză a anulat un meci al selecţionatei feminine, programat împotriva Suediei în preliminariile Cupei Mondiale, tot din cauza unei dispute privind contractele de joc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram