Linkuri accesibilitate

Un oficial al rețelei de licee Orizont spune că expulzarea cetățenilor turci este „o comandă a lui Erdogan”


Un oficial al rețelei de licee Orizont spune că expulzarea din Republica Moldova a celor cel puțin șase cetățeni turci arestați azi dimineață de către poliție și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) ar fi „o comandă a lui Erdogan”.

Președintele turc a declanșat o campanie aspră împotriva rivalilor săi din țară și străinătate pe care îi consideră afiliați clericului autoexilat în Statele Unite Fethullah Gulen și responsabili de lovitura de stat eșuată din Turcia, din iulie 2016.

„Dacă îi vor duce în Turcia, doamne ferește, acolo ei pot fi torturați și chinuiți”, a declarat postului TV8, Hasan Bariș, directorul adjunct al filialei Durlești a rețelei Orizont.

Anunțând azi dimineață arestările, SIS a spus că cei șapte sunt „cetățeni străini suspectați de legături cu o grupare islamistă” și că „au fost expulzați de pe teritoriul R. Moldova”, fără a preciza direcția sau naționalitatea suspecților.

Rețeaua Orizont spune că șase sunt angajați ai săi și cetățeni turci. Presa a pus arestările în legătură cu ajutorul financiar donat de Turcia pentru reconstrucția sediului președinției de la Chișinău, în urma unei înțelegeri între Erdogan și președintele moldovean Igor Dodon.

Președintele Dodon și guvernul nu au comentat deocamdată aceste speculații.

XS
SM
MD
LG