Minor din Ungheni cercetat penal în capitală pentru furt de bicicletă și spargerea a 14 automobile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un minor în vârstă de 17 ani originar din raionul Ungheni este cercetat penal, după ce a fost reținut de ofițerii de investigație a sectorului Rîșcani ai Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind bănuit de furturi din automobile și un furt de bicicletă. Adolescentul s-a dovedit a fi anterior judecat pentru comiterea infracțiunii de jaf.

Conform informațiilor acumulate în cadrul investigațiilor, polițiștii au constatat că acesta inițial a pătruns în scara unui bloc de locuit de pe strada Pietrăriei, de unde a sustras o bicicletă, cauzând proprietarului un prejudiciu în mărime de 7.000 de lei. Totodată, în urma măsurilor speciale întreprinse de polițiști s-a stabilit că suspectul a deteriorat geamul la 14 automobile, iar din cinci automobile, parcate în curțile blocurilor de pe străzile Florilor, A. Doga, Dimo și bd. Moscovei, a sustras mai multe bunuri materiale, cum ar fi genți, mijloace bănești, telefoane mobile și accesorii ce se aflau în saloanele mijloacelor de transport, astfel cauzând un prejudiciu considerabil proprietarilor.

În acest context a fost inițiată o cauză penală pentru furt, suspectul fiind cercetat în stare de libertate, faptă pentru care legislația penală în vigoare, prevede închisoare de până la 4 ani.

Totodată, Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

-DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa

-VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute

-Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie

-NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.)

-Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...