/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ce scriu ziarele pro-guvernamentale din Turcia despre expulzarea angajaților liceului Orizont din Moldova

missing
06 septembrie 2018, ora 15:54

„Au fost luați în această dimineață, dar fiul meu și profesorul său au fost eliberați, dar un alt profesor a fost ridicat după ce i-au rupt ușa”, a spus tatăl adolescentului. El a adăugat că se teme că ceilalți vor fi trimiși în Turcia cu primul zbor de la Chișinău.

Serviciul de Informații Secrete al Moldovei, SIS, susține că a desfășurat o operațiune menită să prevină amenințările la adresa securității naționale în mai multe localități. Acțiunile au fost întreprinse de Centrul Antiterorist al SIS. În același timp, mass-media turcească afirmă că a fost acțiunea serviciului turcesc de securitate, MIT, el fiind cel care a efectuat reținerile. „MIT, care a avut mai devreme o lovitură majoră în filiala balcanică a FETO [Kosovo] … desfășoară acum o operațiune în Moldova”, a informat o mass-media din Turcia.

Turcia susține că suporterii Gulen sunt membri ai organizației teroriste “FETO”.

Precizăm că Serviciul de Informaţii şi Securitate a anunțat despre expulzarea a șapte cetățeni străini din Moldova suspectați de legături cu o grupare islamistă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram