PLDM cere SIS explicații privind reținerile în cazul „Orizont”: Ne declarăm îngrijorați de pericolul iminent pentru viața și securitatea acestor persoane

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova solicită Serviciului de Informații și Securitate explicații privind acțiunile întreprinse astăzi, 6 septembrie 2018, de către ofițerii SIS, în legătură cu directorul liceului moldo-turc Orizont și a altor 5 profesori care activează în aceeași instituție de învățământ. De asemenea, formațiunea liberal-democrată cere informații detaliate privind cauzele care au dus la aceste intervenții în forță și modul brutal în care s-a acționat.

Tot astăzi, PLDM a emis o declarație „cu privire la intervenția SIS asupra administrației liceului „Orizontul”” în care s-a arătat revoltat de „intervenția brutală și ilegală a organelor de securitate asupra administrației liceului moldo-turc „Orizontul””.

„Condamnăm cu vehemență reținerea celor șase familii de cetățeni ai Turciei, inclusiv minori, și ne declarăm îngrijorați de pericolul iminent pentru viața și securitatea acestor persoane, în cazul extrădării lor”, se arată în declarația formațiunii.

PLDM atenționează asupra pericolului „degradării și mai mult a imaginii Republicii Moldova în lume”. „Amintim că cetățenii turci au cerut azil politic și protecție în Republica Moldova, fapt care le asigură dreptul de a nu fi expulzați arbitrar. PLDM cere Parlamentului inițierea unei anchete parlamentare asupra legalității acțiunii Serviciului de Informație și Securitate, dar și a unei eventuale implicări a președintelui Igor Dodon în determinarea intervenției SIS”, se mai spune în declarație.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...