Un român a rămas fără mașină după ce, la intrarea în Moldova, polițiștii de frontieră l-au anunțat despre neautenticitatea certificatului de înmatriculare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cetățean al României a rămas fără mașină după ce polițiștii de frontieră moldoveni l-au anunțat despre neautenticitatea certificatului de înmatriculare a acestuia. Incidentul a fost înregistrat în această noapte în punctul de trecere Leușeni.

Potrivit Poliției de Frontieră, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a apropiat la linia de control un mijloc de transport de model Mercedes ML 350. La solicitarea polițistului de frontieră, conducătorul auto a prezentat toate documentele necesare autorizării trecerii frontierei de stat, însă la examinarea actelor au apărut suspiciuni asupra certificatului de înmatriculare, care ar fi emis de către autoritățile competente ale Bulgariei. Documentul semnala elemente clare de falsificare.

Șoferul în vârstă de 33 de ani și-a exprimat uimirea atunci când a fost anunțat de către polițistul de frontieră că nu-și poate continua călătoria, fiind dispusă disponibilizarea mijlocului de transport la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni până la finalizarea cercetărilor.

Audiat, bărbatul a comunicat că a procurat mașina de la un bucureștean oferindu-i un alt mijloc de transport plus diferența de bani. Acesta susține că nu este în cunoștință de cauză despre cele depistate.

În consecință, a fost întocmit proces verbal de constatare a ilegalității, iar documentul cu pricina remis pentru efectuarea expertizei tehnico-judiciare. Conducătorul auto riscă amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...