09:34:21 23.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE PAS despre reținerile de la „Orizont”: „Este inadmisibil că statul R. Moldova a decis, în schimbul banilor pentru reconstrucția clădirii președintelui și alte favoruri, să calce în picioare drepturile omului și libertatea individuală”

Partide/Comunicate 06.09.2018 11:30 Vizualizări1961 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE PAS despre reținerile de la „Orizont”: „Este inadmisibil că statul R. Moldova a decis, în schimbul banilor pentru reconstrucția clădirii președintelui și alte favoruri, să calce în picioare drepturile omului și libertatea individuală”


Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) se declară „stupefiați de reținerea în stil stalinist a mai multor angajați” de la rețeaua de licee „Orizont” din R. Moldova.

„Dodon și Plahotniuc au pus la cale reținerea abuzivă și brutală a 6 cetățeni turci, angajați ai liceul Moldo-Turc Orizont, printre care și un copil. Acest lucru are loc în condițiile în care președintele autoritar al Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, continuă persecuția adversarilor săi politici în toată lumea.

Este inadmisibil că statul Republica Moldova a decis, în schimbul banilor pentru reconstrucția clădirii președintelui și alte favoruri, să calce în picioare drepturile omului și libertatea individuală. Este încă o dovadă a colapsului statului de drept în Republica Moldova și a regimului autoritar, antieuropean creat de Plahotniuc și Dodon.

Cerem eliberarea necondiționată a persoanelor reținute abuziv. Totodată, solicităm implicarea instituțiilor internaționale și a ambasadelor acreditate în acest caz”, se asată într-o declarație a PAS.

Amintim că echipe de polițiști și angajați ai Serviciului de Informații și Securitate au reținut astăzi șase angajați ai rețelei de licee „Orizont” din R. Moldova de etnie turcă, în timp ce aceștia fie se îndreptau spre serviciu, fie erau încă acasă.

Doi dintre ei au fost eliberați ulterior, iar în cazul celorlalți patru există riscul extrădării acestora în Turcia.

Unul dintre avocații celor reținuți, Nicu Frumosu, ne-a spus că nu cunoaște nimic despre locul aflării persoanelor reținute, iar pe moment apărătorii sunt la Aeroport unde au depus un demers către Poliția de Frontieră ca, în cazul în care cetățenii turci sunt aduși aici, să fie informați avocații.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md