100 de lucrări ale copiilor de pe ambele maluri ale Nistrului au fost expuse în cadrul expoziție la Strasbourg

2_87

100 de lucrări ale copiilor de pe ambele maluri ale Nistrului au fost expuse în cadrul expoziției de desene „Reintegrarea țării în imaginile copiilor şi tinerilor”. Aceasta a fost inaugurată la data de 4 septembrie 2018, în incinta spațiului expozițional „Lieu d’Europe” din orașul Strasbourg.

Evenimentul este organizat de către Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Biroul politici de reintegrare al Cancelariei de Stat și „Lieu de l’Europe” în contextul campaniei publice cu același generic desfășurată în perioada 07 – 25 mai 2018, care a avut drept scop promovarea obiectivului de reintegrare a țării prin intermediul creației copiilor și tinerilor, în vârstă de până la 18 ani.

La inaugurarea expoziției a participat cu un discurs de deschidere Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova Corina Călugăru. Totodată, prezenți la eveniment, reprezentanții misiunilor diplomatice, secretariatului Consiliului Europei, membrii comunității cetățenilor Republicii Moldova stabiliți la Strasbourg, dar și vizitatorii au apreciat lucrările copiilor și mesajul sincer și profund pe care acestea le transmit vizitatorilor.

Oaspeții prezenți la eveniment au evidențiat relevanța expoziției, ce promovează gândirea critică a copiilor și tinerilor şi servește drept un instrument pentru a reda realitățile și imaginea de viitor, o atitudine față de percepția și așteptările tinerii generații în cadrul consolidării integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova.

Expoziția este deschisă publicului pe perioada 01 – 07 septembrie 2018 și cuprinde lucrări ale copiilor din 14 instituții de învățământ de pe ambele maluri ale Nistrului: Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” şi Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO” din mun. Chișinău; Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” și Școala de tip internat pentru copii orfani și rămași fără îngrijirea părinților din mun. Bender; Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din mun. Ungheni; Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Dubăsari; Liceul Teoretic „Vlad Ioviță”, Școala de Arte din s. Cocieri și din s. Coșnița, s. Doroțcaia şi Gimnaziul din s. Roghi din r-l Dubăsari; Școala de Arte Plastice din or. Șoldănești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente