15:43:02 28.03.2024
Stiri

Fostul preşedinte al raionului Basarabeasca și doi subalterni, la ÎNCHISOARE pentru corupție

Anticorupție 07.08.2015 09:52 Vizualizări2372 Autor: Galina Munteanu
Fostul preşedinte al raionului Basarabeasca și doi subalterni, la ÎNCHISOARE  pentru corupție


Fostul preşedinte al raionului Basarabeasca, împreună cu vicepreședintele său şi responsabilul tehnic al Consiliului rational, au fost condamnaţi pentru corupere pasivă, primul fiind luat sub strajă din sala de judecată, ceilalţi doi eschivându-se, urmând a fi anunţaţi în căutare.

Cauza respectivă a fost examinată în instanța de judeată mai bine de doi ani.

Potrivit procurorilor, în perioada decembrie 2011 – iulie 2012, aceștia au cerut şi primit de la directorul unei firme 30 de mii de lei.

Inculpaţii, fiind membri ai Comisiei de Recepţie a lucrărilor la Centrul Comunitar „Speranţa” din cadrul secţiei asistenţă socială a Consiliului raional Basarabeasca, au tergiversat semnarea proceselor-verbale de recepţie a lucrărilor de construcţie, efectuate de către un agent economic, până când directorul firmei respective nu le va da 30 de mii de lei, în calitate de mită.

Fiind silit de către inculpaţi, în vara anului 2012 directorul firmei a transmis, în trei tranşe, banii extorcaţi, sumele fiind înmânate prin intermediul responsabilului tehnic al Consiliului raional, care ulterior au fost împărţite între inculpaţi.

Recent, magistrații de la judecătoria Basarabeasca i-a recunoscut vinovați pe aceștia și i-a condamnat la închisoare. Astfel, fostul preşedinte al raionului Basarabeasca va trebui să stea următorii șapte ani și o lună la închisoare de tip închis, cu amendă în mărime de 20 de mii de lei, fostul vicepreşedinte al raionului Basarabeasca – opt ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis și o amendă de 20 de mii de lei, iar fostul responsabil tehnic al Consiliului raional – șapte ani și jumătate de închisoare și o amendă de 20 de mii de lei.

Sentinţa este cu drept de atac.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md