16:45:25 29.03.2024
Stiri

Dodon anunță că va CANDIDA pe listele PSRM la alegerile parlamentare, dar nu vrea să RENUNȚE la funcția de șef al statului. Oficialul a luat apă în gură când a fost întrebat de REALIZĂRILE sale

Politică 05.09.2018 14:36 Vizualizări2132 Autor: Ziarul National
Dodon anunță că va CANDIDA pe listele PSRM la alegerile parlamentare, dar nu vrea să RENUNȚE la funcția de șef al statului. Oficialul a luat apă în gură când a fost întrebat de REALIZĂRILE sale captură privesc.eu


Președintele Igor Dodon nu exclude că va fi în fruntea listei electorale a Partidului Socialiștilor din R. Moldova la alegerile parlamentare programate pentru 24 februarie 2019, dar în același timp nu vrea să renunțe la funcția de șef al statului în perioada campaniei electorale.

„Examinez posibilitatea să candidez pe listele partidului la alegerile parlamentare. Asta pentru că un președinte fără o majoritate parlamentară nu poate s-și îndeplinească eficient atribuțiile”, a declarat astăzi Igor Dodon, după ședința Consiliului republican al PSRM.

Deși în cursa electorală prezidențială a făcut mai multe promisiuni alegătorilor, șeful statului a constatat că nu poate face prea mare lucru fără ca să aibă Guvernul său. „În 2016, oamenii m-au susținut, însă oponenții mi-au scos toate atribuțiile. Vreți să-i scoatem de la guvernare, atunci să ne susțineți”, a solicitat Dodon.

Președintele nu vede o problemă în faptul că a doua zi după alegerile prezidențiale din 2016 a promis că va fi președintele tuturor, iar acum afirmă că legislația îi permite să candideze la parlamentare pe listele PSRM. „Asta înseamnă că voi ajuta partidul să obțină majoritatea parlamentară, dar voi rămâne în funcția de președinte. Legea nu presupune suspendarea președintelui și premierului pe perioada campaniei electorale”, s-a apărat Dodon.

Întrebat care sunt realizările sale în funcția de președinte al R. Moldova, Igor Dodon a răspuns foarte pe scurt: „Raportul a fost anterior, iar dacă aveți întrebări la subiectul partidului, atunci poftim”.

Președinta PSRM, Zinaida Grecianîi, a recunoscut că Igor Dodon rămâne liderul formațiunii, chiar dacă dânsa ocupă oficial această funcție. La fel ca și Igor Dodon, lidera PSRM a fort întrebată de realizările formațiunii. „PSRM a înaintat mai multe inițiative. Unele au fost aprobate, iar altele respinse. Noi am ajutat sute de oameni, mii de oameni în soluționarea problemelor sociale, am acordat asistență juridică… Primirea în audiență a cetățenilor e cel mai mare lucru care putem noi să-l facem, să fim alături de cetățeni”, a adăugat Zinaida Grecianîi.

Socialiștii au luat decizia ca, începând din sâmbăta aceasta, să organizeze „acțiuni masive” în fiecare oraș din R. Moldova și, totodată, să desemneze candidații pe circumscripțiile uninominale din partea partidului. Aceste acțiuni vor dura până la jumătatea lunii octombrie, iar la finele aceleiași luni socialiștii intenționează să organizeze o acțiune în centrul Chișinăului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md