16:33:29 28.03.2024
Stiri

Un europarlamentar ALDE critică faptul că opoziția din R. Moldova aduce luptele politice de la Chișinău la Bruxelles: „După părerea mea, UE trebuie să sprijine foarte rapid R. Moldova”

Politică 05.09.2018 15:22 Vizualizări1312 Autor: Ziarul National
Un europarlamentar ALDE critică faptul că opoziția din R. Moldova aduce luptele politice de la Chișinău la Bruxelles: „După părerea mea, UE trebuie să sprijine foarte rapid R. Moldova” captură


„Uniunea Europeană este singura soluție de viitor pentru R. Moldova, iar Bruxellesul trebuia să ofere finanțarea de 100 de milioane de euro ca să demonstreze prezența sa în regiune”, a declarat europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, într-un interviu pentru Vocea Basarabiei TV.

Potrivit sursei citate, nu este normal ca luptele politice de la Chișinău să fie exportate în Parlamentul European și că disputele politice interne trebuie să fie rezolvate la Chișinău.

„Eu m-aș fi așteptat din partea tuturor forțelor politice din R. Moldova să găsească un numitor comun pentru a susține și a accelera parcursul european. Din păcate, sunt partide politice care vin aici, la Bruxelles, și profită de faptul că sunt membre ale unei familii politice europene și încearcă să facă politică partizană, de replici la adresa partidelor din coaliția de guvernare”, a menționat Norica Nicolai.

Europarlamentarul român a subliniat că este de condamnat și comportamentul unor politicieni de la Chișinău, care profită de faptul că sunt membre ale unor grupuri politice europene și atacă R. Moldova la forurile europene.

„Din păcate, este o clasă politică ce nu este în stare să vadă interesul național și își vede doar de interesul limitat, dorește voturi, dorește să ajungă la putere. Eu asta detest. Nu găsesc normal să vin și să cer măsuri împotriva țării mele pentru că nu am primit satisfacție într-o chestiune de natură politică. Și aș vrea ca măcar Chișinăul să aibă mai multă înțelepciune”, a precizat sursa citată.

Norica Nicolai este convinsă că UE nu trebuia să amâne acordarea finanțării europene pentru R. Moldova, deoarece banii sunt destinați pentru cetățeni. „Banii de la UE nu erau nici pentru primul ministru, nici pentru președintele Parlamentului. Erau destinați pur și simplu cetățenilor R. Moldova. Ori dacă noi nu înțelegem că nu trebuie să ne batem între noi, prejudiciind interesele cetățenilor, iertați-mă, dar nu merităm nici măcar un vot”.

În același context, Nicolai speră finanțarea va fi, totuși, oferită țării noastre până la sfârșitul anului. „Sper ca în toamnă să găsim soluții, așteptăm și raportul de țară, nu știu cât de pozitiv sau negativ va fi. Dar nu are nici un fel de relevanță. După părerea mea, UE trebuie să sprijine foarte rapid R. Moldova. Nu pentru interesele celor care o conduc acum, ci, dimpotrivă, pentru cetățeni”, a punctat eurodeputatul.

Europarlamentarul a mai adăugat că atât Bruxelles-ul, cât și Chișinăul au făcut foarte multe pentru parcursul european al R. Moldova: „Guvernul actual al R. Moldova se străduiește și în mare parte reușește să promoveze reformele la care s-a angajat în parcursul european al țării”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md