09:35:28 23.04.2024
Stiri

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a felicitat-o pe Roxana Mărăcineanu, noul ministru al Sporturilor în Franța: „O mare campioană”

Știri 05.09.2018 17:08 Vizualizări1209 Autor: Ziarul National


Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a felicitat-o pe Roxana Mărăcineanu, noul ministru al Sporturilor în Franța: „O mare campioană”

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a felicitat-o marți pe fosta campioană franceză la înot, Roxana Mărăcineanu, de origine română, pentru numirea în funcția de ministru al Sporturilor în Franța, reamintind că aceasta declara recent că se simte „pe de-a întregul româncă și pe de-a întregul franceză”.

„Acum două luni o decoram la Ambasadă în cadrul Galei 100 pentru Centenar, dedicată românilor are au realizat lucruri deosebite în străinatate. Roxana Mărăcineanu este azi noul ministru al Sporturilor din Franţa. Felicitări, Roxana! O mare campioană, care declara recent într-un interviu că se simte <<pe de-a întregul româncă şi pe de-a întregul franceză>>!”, a precizat Luca Niculescu pe pagina sa de Facebook.

Ambasada României în Franţa reaminteşte de asemenea, pe pagina sa de Facebook, că Roxana Mărăcineanu, „campioană franceză de origine română”, „a făcut parte dintre cei 10 români stabiliţi în Franţa recunoscuţi pentru meritele lor în cadrul Galei 100 pentru Centenar, organizată de Ambasada României la Paris, la 29 iunie 2018”.

Roxana Mărăcineanu, fostă înotătoare cu dublă cetățenie română și franceză, a fost numită ministru al sportului de către președintele Franței după demisia Laurei Flessel.

Născută în 1975, Roxana Mărăcineanu a câștigat medalia de argint la natație la Olimpiada de la Sydney din 2000, precum și diferite titluri europene.

Din 2004, când s-a retras din activitatea sportivă, Roxana Mărăcineanu a fost consultant la posturi TV şi a îmbrăţişat şi o carieră politică, fiind consilier regional în Île de France (regiunea Parisului) din partea partidului Socialist. Ea este căsătorită cu jurnalistul Franck Ballanger.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md