23:44:30 28.03.2024
Stiri

Decizie la Guvern: Profesorii vor primi BANI pentru cheltuielile de transport. În ce cazuri se va aplica această prevedere

Social 05.09.2018 18:20 Vizualizări1059 Autor: Ziarul National
Decizie la Guvern: Profesorii vor primi BANI pentru cheltuielile de transport. În ce cazuri se va aplica această prevedere


Profesorii vor beneficia de compensarea cheltuielilor de transport în cazul deplasării la altă instituție de învățământ decât cea de reședință, pe distanțe care depășesc 2 km.

Guvernul a aprobat astăzi o serie de modificări la o hotărâre privind finanţarea în bază de cost standard per elev a instituţiilor de învățământ primar şi secundar general din subordinea autorităţilor publice locale de nivelul al doilea.

Totodată, modificările prevăd ca gimnaziile mici nu vor fi închise. Astfel, gimnaziile în care își fac studiile mai puțin de 91 de elevi vor putea activa ca filiale aflate în gestiunea instituțiilor de învățământ cu statut juridic, unde studiază un număr suficient de elevi.

Această reformă va permite raționalizarea costurilor de întreținere a instituțiilor și valorificarea mai eficientă a resurselor, a argumentat ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md