Fostul „președinte al tuturor”, actualul „lider neoficial al PSRM”, Igor Dodon nu exclude că va candida la parlamentarele din 24 februarie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon examinează posibilitatea de a participa pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul următoarelor alegeri parlamentare, deoarece „un Președinte fără suportul majorității parlamentare nu-și poate îndeplini eficient atribuțiile”. Declarații în acest sens, șeful statului a făcut azi după ședința Consiliului Republican al PSRM, chiar dacă anterior alegerii în funcția de președinte, în decembrie 2016, declara că va fi „un președinte al tuturor”.

Potrivit lui Dodon, obiectivul primordial, trasat în cadrul consiliului este „obținerea majorității în Parlamentul Republicii Moldova, atât pe lista de partid, cât și pe circumscripțiile electorale din Republica Moldova și a celor de peste hotarele țării”. Astfel, „începând cu ziua de sâmbătă, membrii PSRM vor organiza acțiuni masive în fiecare centru raional, în cadrul cărora împreună cu colegii din teritoriu vor fi aleși candidații pe circumscripțiile electorale”. „Până la mijlocul lunii octombrie astfel de acțiuni vor avea loc în toate orașele din RM, iar la finele lunii octombrie, începutul lunii noiembrie – la Chișinău vor veni zeci de mii de susținători și membri PSRM”, a mai declarat Dodon ulterior ședinței Consiliului PSRM.

Igor Dodon a declarat pentru presă că a participat la întrunirea socialiștilor în calitate de invitat, dar și de „lider neoficial al Partidului Socialiștilor”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...