(video) De ce să zbori când poţi fi condus? Volvo Cars prezintă conceptul autonom 360c

Imaginați-vă o lume în care să călătoriți pe distanțe lungi fără a fi nevoie de aeroporturi. O lume în care poate fi evitat toate controalele din aeroporturi, orele de așteptare, zgomotele și agitaţia. Ce ar fi dacă, în schimb, ați putea să vă luați o maşină privată cu un habitaclu de clasă premium, care să vă preia de la domiciliu și să vă ducă de la ușă la ușă?

Cel puţin spre asta tind suedezii de la Volvo Cars şi aşa văd viitorul călătoriilor autonome. În acest sens au construit un concept numit Volvo 360c, ce reprezintă o viziune holistică asupra călătoriei viitorului, care este autonomă, electrică, conectată și sigură. Aceasta ar putea deschide noi piețe în creștere pentru Volvo Cars, de exemplu în industria de transport aerian naţional, care în unele ţări are un rulaj de miliarde de dolari anual.

La baza conceptului 360c stă un vehicul complet autonomă, cu propulsie electrică, care nu are nevoie de un șofer uman pentru a fi manipulat. Conceptul valorifică libertatea în design oferită de absența unui volan și a unui motor cu combustie, oferind posibilitatea de a reimagina plasarea tradițională a pasagerilor în două sau trei rânduri.

Conceptul Volvo 360c prezintă patru potențiale utilizări ale vehiculelor autonome: un dormitor, un birou mobil, o cameră de zi și un spațiu de divertisment, toate reimaginând modurile în care oamenii călătoresc. În interiorul mediilor de dormit, inginerii de securitate ai Volvo Cars au analizat și viitorul tehnologiei de siguranță și modul în care poziționarea diferită a pasagerilor ar putea influența siguranța. O pătură de siguranță specială inclusă în mediul de dormit prevede un viitor sistem de reținere care funcționează la fel ca centura de siguranță în trei puncte, dar este ajustată pentru persoanele care stau în timpul călătoriei.

De asemenea, introduce o propunere pentru un standard global în ceea ce privește modul în care autovehiculele autonome pot comunica în condiții de siguranță cu toți ceilalți utilizatori ai drumurilor.

“Afacerea se va schimba în următorii ani, iar Volvo ar trebui să conducă această schimbare a industriei noastre. Condusul autonom ne va permite să facem pasul următor în siguranță, dar și să deschidem noi modele de afaceri interesante și să permitem consumatorilor să petreacă mult timp în mașină făcând ceea ce vor să facă”, a declarat Hakan Samuelsson, președinte și CEO al Volvo Cars.

Volvo 360c Concept reprezintă un potenţial concurent pentru călătoriile aeriene pe distanțe scurte, o industrie de milioane de dolari, care cuprinde companiile aeriene, producătorii de aeronave și alți furnizori de servicii în domeniu. Mai ales rutele mai scurte, în care distanța dintre punctul de pornire și destinație este de aproximativ 300 de kilometri.

De exemplu, în Statele Unite, peste 740 de milioane de oameni au efectuat zboruri interne anul trecut, iar industria americană de călătorii aeriene are venituri de miliarde de dolari. Mai multe rute de zboruri interne care sunt foarte solicitate, cum ar fi New York- Washington DC, Houston – Dallas sau Los Angeles – San Diego, consumă mai mult timp decât s-ar face cu o maşină, mai ales când includ lucruri cum ar fi călătoria spre aeroport, verificări de securitate și timpi de așteptare.

“O călătorie cu avionul în spaţiul naţional este excelentă atunci când vă cumpărați biletul, dar într-adevăr nu este. Modelul 360c reprezintă ceea ce ar putea fi un nou succes pentru industrie. Cabina de dormit vă permite să vă bucurați de confort premium și de călătorii liniştite în timpul nopții, pentru ca să vă treziţi odihniţi la destinație. Ne-ar putea permite să concurăm cu cei mai importanți producători de aeronave din lume”, a menţionat Marten Levenstam, vicepreședinte senior de strategie corporativă la Volvo Cars.

Dincolo de noile grupuri de clienți potențiali pentru activitățile Volvo Cars, conceptul 360c are, de asemenea, implicații pentru viitorul călătoriei, urbanismului, infrastructurii și amprentei de mediu a unei societății moderne. Acesta nu doar reimaginează modul în care călătoresc oamenii, ci și modul în care oamenii îşi petrec timpul cu prietenii și familia, în timp ce se află în mișcare, și cum își pot recupera timpul în timp ce călătoresc în orașele viitorului.

“Vehiculele conceptuale autonome au tendința de a deveni o vitrină tehnologică în loc de o viziune asupra modului în care o utilizează oamenii. Însă Volvo este un brand concentrat pe om. Ne concentrăm asupra vieții cotidiene a clienților noștri și asupra modului în care putem să le-o îmbunătățim. 360c este următoarea iterație a acestei abordări”, a adăugat Robin Page, vicepreședinte senior de proiectare la Volvo Cars.

Conceptul Volvo 360c este şi un prim pas deliberat spre o discuție amplă despre potențialul tehnologiei autonome de conducere pentru a schimba fundamental societatea în multe feluri.

“Când frații Wright au luat-o în cer în 1903, nu aveau nici o idee despre cum va arăta călătoria aeriană modernă. Nu știm ce ne va oferi viitorul deplasărilor autonome, dar va avea un impact profund asupra modului în care oamenii călătoresc, modul în care proiectăm orașele noastre și modul în care folosim infrastructura. Considerăm 360c ca fiind un iniţiator al acestei conversații tematice, cu mai multe idei și răspunsuri care să vină în timp ce învățăm mai mult”, a conchis Marten Levenstam.

Cu noul concept autonom 360c, Volvo Cars abordează una dintre principalele provocări legate de introducerea tehnologiei autonome și solicită un nou standard global în ceea ce privește modul în care autovehiculele autonome pot comunica în condiții de siguranță cu toți ceilalți utilizatori ai drumurilor.

Călătoria autonomă și siguranța sunt strâns legate și tehnologia are potențialul de a aduce cea mai importantă îmbunătățire a siguranței traficului, deoarece Volvo Cars a inventat centura de siguranță în trei puncte în 1959. Cu toate acestea, tehnologia autonomă va fi introdusă treptat, nu peste noapte. Ca rezultat, vor fi introduse autoturisme complet autonome într-o situație de trafic mixt, în care autoturismele fără șofer vor împărți drumul cu alți participanți la trafic reali.

Într-o astfel de situație nu va mai fi posibil un contact vizual pentru a afla intențiile unui alt șofer, un element central al interacțiunii de zi cu zi în traficul actual. Ca parte a dezvoltării modelului 360c, inginerii de securitate Volvo Cars au decis să abordeze această provocare a modului de a stabili un mijloc sigur de comunicare între autoturismele complet autonome și ceilalți utilizatori ai drumului. În plus, accentul a fost acela de a crea un standard universal aplicabil, astfel încât ceilalți utilizatori ai drumurilor să nu aibă în vedere marca sau marca autoturismelor individuale.

Modelul 360c se adresează acestei provocări printr-un sistem care cuprinde sunete, culori, efecte vizuale, mișcări externe, precum și combinații ale acestor instrumente, pentru a comunica intențiile vehiculului celorlalți participanți la trafic. Aceasta înseamnă că este clar în orice moment ce va face mașina ulterior.

În mod esențial, în timp ce designul tehnologiei de comunicare a siguranței 360c se concentrează asupra faptului că autoturismul indică propriile sale intenții altor utilizatori ai drumului, acesta nu va emite niciodată direcţii în care să o ia sau instrucțiuni altor utilizatori ai drumurilor.

Caracteristicile tehnice ale conceptului se ţin în secret. Detalii noi am putea afla de la Salonul Auto de la Paris, acolo unde 360c este planificat să fie adus.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/