(foto) Premieră pentru Moldova. Actorii și atmosfera georgiană ajung pe scena Teatrului Național Eugene Ionesco

40595159_1762711373837116_7386477802108747776_n

Teatrul Național „Eugene Ionesco” găzduiește pentru prima dată unul dintre cele mai vechi teatre din Georgia, Teatrul „Valerian Gunia” din orașul Poti, cu o istorie impresionantă de 136 de ani.

#Pe 21 septembrie,  vino la primul spectacol al georgienilor „Orașele moarte” de Davit Khorboladze în regia lui Mikheil Charkviani. Este un spectacol cu durata de 65 de minute, bazat pe interviuri și materiale documentare, despre oamenii din orașele care sunt pe cale de dispariție cum ar fi Pripyati, Detroit sau Neftegorsk. Fiind una din cele mai vechi civilizații, am ajuns să fim pe cale de dispariție. Ce poate accelera, prelungi sau stopa acest proces?,

#Pe 22 septembrie te așteptăm la reprezentația spectacolului „Război în grădina mea” de Wieslaw Mysliws, în regia lui Dariusz Jezierski. O familie care încearcă să găsească un loc sigur în grădina lor, își urmărește țara bântuită de anarhie, boală și dezastre, unde viața umana nu reprezintă nici o valoare. Grădina devine ca o insulă care nu este atinsă de război.

#Pe 23 septembrie te așteptăm la ultimul spectacol al georgienilor, „Emigranții”, autorul fiind Slawomir Mrozek, în regia lui Dariusz Jezierski. Acțiunea se petrece în noaptea de Anul Nou, într-un subsol în care locuiesc doi imigranți: un pseudo-intelectual exilat politic și un muncitor pe șantier. Primul își dorește să scrie o carte, pe când al doilea economisește bani în speranța că se va întoarce acasă și va construi o locuință pentru familia sa. Ideea centrală a piesei „Emigranții” este dezumanizarea. Personajele sunt într-o criză existențială în care expatriații își pierd atât simțul identității cât și pe cel al umanității.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco.

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833)  sau pe iticket.md.

Ești așteptat la Teatrul Național Eugene IonescoLocul ideal pentru întâlniri!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente