02:57:41 29.03.2024
Stiri

Maia Sandu, vizită la Washington: „Am enumerat multiplele regrese democratice din țara noastră”

Partide/Comunicate 05.09.2018 10:38 Vizualizări1274 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, vizită la Washington: „Am enumerat multiplele regrese democratice din țara noastră”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, se află la Washington, unde a vorbit despre „derapajele antidemocratice ale guvernării de la Chișinău”.

Maia Sandu spune că în cadrul întâlnirii avute cu Wess Mitchell, adjunct al Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, oficialul american a încurajat-o să continue lupta pentru democrație și stat de drept.

„I-am împărtășit înaltului oficial american îngrijorările noastre privind derapajele antidemocratice ale guvernării de la Chișinău. Am explicat în detalii viziunea noastră despre miza proceselor politice din Moldova, despre corupția endemică care sugrumă viitorul acestei țări, precum și despre modul în care oamenii luptă pentru libertate, democrație și un trai demn acasă.

Am enumerat multiplele regrese democratice din țara noastră în contextul apropierii alegerilor parlamentare, inclusiv limitarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor la întruniri, libera exprimare, presă și justiție independentă. Am atenționat partenerii noștri asupra celui mai grav abuz - invalidarea unor alegeri democratice de către o justiție subjugată politic. Am exprimat îngrijorarea privind riscurile de securitate din regiune în contextul diferendului transnistrean și al conflictului din Ucraina, subliniind importanța parteneriatului nostru strategic cu Statele Unite ale Americii. Fiind cei mai credibili promotori ai valorilor euro-atlantice, am transmis determinarea noastră de a readuce Republica Moldova pe calea integrării în Uniunea Europeană. Am fost încurajați să continuăm eforturile noastre de a aduce Moldova pe făgașul democrației și bunăstării”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Vizita liderei PAS la Washington a fost organizată cu sprijinul Institutului Republican Internațional, Institutului Național Democratic și al Fundației Konrad Adenauer.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md