Aproape 200 de cazuri de rujeolă, confirmate în Moldova de la începutul anului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De la începutul anului și până la începutul lunii septembrie au fost înregistrate 198 cazuri de rujeolă confirmate. În primele patru zile ale lunii curente s-au înregistrat patru cazuri noi de rujeolă. Alte 68 de cazuri suspecte sunt în proces de investigare.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, citat de IPN, pe întreg teritoriul țării se menține codul portocaliu de risc a răspândirii rujeolei. Teritoriile afectate de rujeolă în ultima săptămână sunt: Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul, Hîncești, Cantemir, Ocnița și Chișinău.

Rujeola are o răspândire foarte rapidă în comunitățile nevaccinate, un copil bolnav poate să infecteze până la 18 copii. Maladia, foarte contagioasă și periculoasă, prezintă o stare febrilă cu erupții, însoțită de tuse, rinită și/sau conjunctivită. Urmările acestei maladii sunt foarte grave, care pot duce la sechele pe viață sau chiar deces.

Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă toată populația să se vaccineze cât mai urgent, ca fiind metoda cea mai sigură și mai eficientă de protejare a copiilor împotriva unor boli extrem de severe.

Focarul a izbucnit la începutul lunii august, după ce un copil din Ceadâr Lunga, întors infectat dintr-o vizită din Ucraina, s-a aflat în perioada de incubație la tabăra de odihnă din satul Morenii Noi, Ungheni, cu aproape o sută de persoane, majoritatea din raioanele de sud ale țării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...