21:11:38 25.04.2024
Stiri

SUPRAVIEȚUITORUL // Nadal s-a impus în fața lui Thiem după 4 ore și 49 de minute. Cronica celui mai antrenant meci de la US Open

Sport 05.09.2018 10:20 Vizualizări1548 Autor: Ziarul National
SUPRAVIEȚUITORUL // Nadal s-a impus în fața lui Thiem după 4 ore și 49 de minute. Cronica celui mai antrenant meci de la US Open gsp.ro


„Îmi pare rău pentru Dominic, e un prieten și un băiat extraordinar" - Sunt primele vorbe ale lui Rafael Nadal după un meci incredibil jucat cu Dominic Thiem. E trecut de ora două noaptea la New York, iar publicul de pe Arthur Ashe cu siguranță nu regretă că a rămas pe cel mai mare stadion de tenis din lume. Rafa și Dominic au oferit poate meciul turneului, o încleștare de patru ore și 48 de minute, un prim set câștigat de austriac cu 6-0(!) și un decisiv care i-a revenit liderului mondial cu 7-5 în tiebreak. Nadal e în semifinale la US Open, acolo unde îl așteaptă Juan Martin del Potro, scrie hotnews.ro.
Meciul dintre Nadal și Thiem nu a înșelat așteptările, cei doi jucători oferind o partidă regizată parcă de organizatorii de la US Open (și dacă nici americanii nu se pricep la scenariile filmelor în care eroii refuză să moară)...
Să începem: Thiem pare "posedat" de loviturile câștigătoare, trimite formidabil din orice colț al terenului, iar Nadal pare partenerul de antrenament. Chiar un antrenament a părut prima manșă: după 24 de minute, austriacul se impune cu 6-0, iar lumea de pe Arthur Ashe pare înmărmurită (mai puțin cei din loja lui Dominic). Spaniolul pare ușor debusolat, se uită spre Carlos Moya și dă senzația că ar avea nevoie de on-court coaching (cum, chiar Nadal?).
"Speriat" parcă de performanța reușită, Thiem se relaxează, face un pas în spate, lucru suficient pentru Nadal ca să simtă un culoar favorabil. Spaniolul se agată de fiecare minge (nimic anormal pentru stilul său de joc), ajunge până la 3-3, iar în <fatidicul> game șapte profită de prima minge de break. Se distanțează apoi până la 5-3, însă manșa avea să-i revină cu 6-4 (nu a reușit să închidă setul pe propriul serviciu, a mai fost nevoie de încă un break).

Scenariul se repetă în setul al treilea, cu mențiunea că Dominic este cel care rupe monotonia în game-ul al șaptelea (face break-ul). Thiem este în control, se duce la 5-3, iar pentru Nadal meciul pare să "revină" de unde a început (cu un set în minus). Ceva se produce însă în mintea austriacului, iar "rechinul" a simțit miros de sânge: urmează patru game-uri la rând care îi revin lui Rafa, iar liderul mondial conducea cu 2-1 la seturi (7-5), după ce în urmă cu doar câteva minute era "în corzi" și aștepta să fie numărat din scaun.

Cu toate că a fost din nou primul care a făcut break, Thiem nu a știut să gestioneze avantajul, iar de la 4-2 în favoarea lui se ajunge în tiebreak. Austriacul era la o aruncătură de băț de eliminare, după ce câștigase primul set cu 6-0...Nadal nu își găsește însă ritmul la serviciu, iar Dominic "trimite" disputa în set decisiv (7-4).

În setul al cincilea, Rafa are în total cinci mingi de break (a fost la un moment dat 40-0 pentru el pe serviciul adversarului), însă Dominic găsește de fiecare dată calea spre ieșirea din tunel. Fără break reușit, cei doi se duc în tiebreak (US Open este singurul Grand Slam care are tibreak în decisiv).

Dramatismul atinge cote înalte, iar televiziunea americană oferă tot mai multe cadre cu oameni care nu mai suporta emoțiile și își acoperă fața cu palmele (it's showtime, baby).

Fiecare schimb are o greutate aparte, Rafa și Dominic aruncă în luptă ultimele resurse (fizice și mentale), iar după ce austriacul își pierde de trei ori serviciul (față de două ori ibericul), setul își trăiește sfârșitul la 7-5 în favoarea lui Nadal.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md