Amazon devine a doua companie din lume care valorează 1000 de miliarde de dolari

Amazon-1-770×433

Amazon devine a doua companie din lume care valorează 1000 de miliarde de dolari. Amazon a pornit ca un magazin online pentru cărţi şi a devenit în timp una dintre cele mai importante entităţi online, nu doar în domeniul de cumpărături, ci şi în domeniul tehnologiei.

Majoritatea utilizatorilor de internet cunosc Amazon drept un magazin online sau o „piaţă” online, întrucât oricine poate să vândă prin intermediul acestui serviciu, însă Amazon deţine şi servicii de streaming pentru muzică şi filme (Amazon Prime Music/Video), unul dintre cele mai mari servicii de hosting şi cloud computing, Amazon Web Services, produce dispozitive precum ebook reader-e, tablete şi boxe inteligente şi deţine multe companii online pe care le-a cumpărat în ultimii ani, scrie go4it.ro.

Printre achiziţii se numără Audbile.com, un serviciu de cărţi audio, ComiXology, unul dintre cele mai mari servicii de benzi desenate în format digital, Twitch.tv, cea mai mare platformă de streaming live din lume şi chiar supermarket-uri precum Whole Foods, un lanţ imens de centre comerciale din Statele Unite.

Amazon nu este o companie 100% globală, precum altele. În timp ce serviciile sale sunt accesibile din mai multe ţări, anul trecut lansând inclusiv serviciul Prime Video în mai multe ţări, magazinele sale online operează oficial doar în 15 ţări.

Amintim că, Apple a devenit prima companie din istorie care a ajuns să valoreze 1000 de miliarde de dolari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente