Google a decis interzicerea tuturor reclamelor pentru servicii de tip asistenţă tehnică

media_149856033215873600
Foto: Realitatea.md

Google a decis interzicerea tuturor reclamelor pentru servicii de tip asistenţă tehnică. Acesta este una dintre abordările preferate de escroci aflaţi în căutarea de victime credule.

Servicii de curăţenie sau de reparare a electrocasnicelor din gospodărie la preţuri incredibil de mici, toate acestea pot ascunde escrocherii pentru care un furnizor de publicitate cum este Google poate fi considerat indirect responsabil. Potrivit datelor furnizate chiar de Google, doar anul trecut compania a înlăturat peste 3.2 milioane de reclame abuzive, încadrate la categoria mai sus menţionată. Chiar şi aşa, doar din incidentele aduse în atenţia companiei rezultă pierderi cumulate de ordinul milioanelor de dolari, scrie go4it.ro.

Reclamele distribuite de Google au început să fie folosite şi pentru propagarea de malware din categoria ransomware şi generarea de monede virtuale. Interdicţia aplicată la nivel global ar putea fi în cele din urmă ridicată în mod selectiv, doar pentru reprezentanţii companiilor trecute printr-o etapă de verificare prealabilă, menită să demonstreze buna reputaţie a acestora.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente