/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Veterani de război condamnă decorarea lui Ilan Șor cu Insigna de Onoare

04 septembrie 2018, ora 19:56

Într-o conferință de presă la IPN, colonelul Gheorghe Slutu, a spus că veteranii au luptat și pentru edificarea statului de drept, pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului, pentru prosperarea cetățenilor, confortul de a trăi acasă în condiții decente și civilizate. „Or, Șor este o unealtă docilă a lui Plahotniuc, responsabil de furtul miliardului și este persoana care figurează cel mai frecvent în raportul Kroll. Faptul că împarte la dreapta și la stânga fărâme din banii publici furați nu-l face deloc demn de distincții”, susține Gheorghe Slutu.

Veteranii mai spun că gestul făcut de conducerea UNVRI demonstrează servilism față de guvernare. Și acest lucru este contrar deciziei Consiliului Național al Uniunii din 22 mai 2015, care a decis susținerea unanimă a mișcării civice protestatare. „Cu regret, ne convingem odată în plus că Mihai Balan, care a ajuns președinte prin fraudă, a dispersat veteranii, face declarații și organizează acțiuni iresponsabile în numele veteranilor, făcând jocul lui Plahotniuc prin complicele său politic și penal, Ilan Șor”, se arată în declarația grupului de veterani.

Potrivit lui Chiril Moțpan, colonel de politie și vicepreședinte al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, pe parcursul ultimilor ani, din păcate, veteranii de război au devenit marfă de schimb în mâinile unor impostori de la guvernare sau în mâinile unor reprezentanți ai uniunilor veteranilor ajunși în funcție prin fraudă. „Guvernanții au reușit să corupă și să-i disperseze pe cei care și-au apărat țara cu armele în mână”, a spus Chiril Moțpan.

Generalul Anton Gămurari a remarcat că cei care au fost judecați, care au făcut crime, nu trebuie să primească astfel de insigne. „Susținerea lui Șor dă de înțeles că ceva nu e normal în țara asta”.

Președintele organizației teritoriale Chișinău a Uniunii, Mihai Tomacinschi, a spus că este umilitoare pentru veterani acordarea acestei distincții lui Ilan Șor.

Veteranii au comentat și anunțul despre întâlnirea președintelui Igor Dodon cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, planificată pentru, 6 septembrie, la reședința de la Condrița. Potrivit veteranilor, este o rușine.

Grupul a făcut un apel către colegii veterani, îndemnându-i să se distanțeze de liderii lor trădători, să-și păstreze onoarea și demnitatea, să revină la valorile pe care le-au apărat în anii de grea cumpănă pentru țară.

Uniunea Națională a Veteranilor Războiului pentru Independența Republicii Moldova l-a decorat pe Ilan Șor cu Insigna de Onoare, în semn de gratitudine pentru sprijinul său acordat veteranilor războiului de la Nistru și familiilor acestora.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram