/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ SBU a mai identificat un moldovean, membru al grupului „Wagner”, care a luptat în Siria

missing
04 septembrie 2018, ora 18:16

Potrivit SBU, Vladislav Apostol în vârstă de 30 de ani lupta în calitate de mercenar în Cecenia și Siria. El deținea dublă cetățenie a Republicii Moldova și a Federației Ruse. Apostol este originar din satul Ciutuleşti, raionul Floreşti, însă era stabilit cu traiul în regiunea Belgorod, orașul Valuiki.

La 26 iulie, SBU a anunțat că deține informații despre mai mulți de 80 de luptători ruși ai grupului „Wagner”, inclusiv cetățenii străini care au murit în DAE ca urmare a loviturii efectuate de către forțele de coaliție. Totodată au fost publicate și date cu caracter personal ale 41 de mercenari.

Imediat după publicațiile făcute de SBU, serviciile de informare rusești au recurs la măsuri fără precedent pentru a împiedica mediatizarea listei „Wagner”. Aceștia au șters conturile de pe rețelele de socializare a mercenarilor decedați și a membrilor de familie.

SBU anunță că deja 50 de mercenari au decedat în noaptea de șapte spre opt februarie curent. În același timp 80 la sută din mercenarii ruși care ar lupta în Siria au participat la conflictul din Donbas, în cadrul grupărilor armate ruse.

Amintim că, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat anterior că  moldoveanul, Radu (Rodion) Donciu, în vârstă de 43 de ani, ar lupta ca mercenar pentru separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei și în Siria, în cadrul companiei private „Wagner” condusă de ruși.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram