Stoffel Vandoorne pleacă de la McLaren şi în locul său va debuta Lando Norris, un tânăr de 18 ani

După ce Fernando Alonso a anunţat că părăseşte Formula 1 şi respectiv pleacă de la echipa McLaren în care mai activează curent, acelaşi lucru a anunţat că îl face şi colegul său Stoffel Vandoorne, la final de sezon, însă nu iese din campionat.

Conducerea echipei britanice a confirmat intenţia belgianului în vârstă de 26 de ani.

“Suntem extrem de recunoscători pentru dedicarea lui Stoffel, munca grea și angajamentul în timpul petrecut la McLaren. Este un pilot talentat cu o listă incredibilă de premii în cariera sa de juniori. Suntem mândri că am jucat un rol în timpul său investit în Formula 1, de la rolul de pilot de teste până la debutul său fantastic cu un punctaj înalt la Bahrain în 2016.

Este clar că nu i-am oferit lui Stoffel instrumentele necesare pentru a-și arăta talentul real, dar pe parcursul relației noastre s-a dovedit a fi un fantastic jucător de echipă. Etica sa de lucru este impresionantă, are o mare reputație în cadrul echipei și ne-a plăcut să lucrăm cu el. Bineînțeles, ne-ar fi plăcut să obținem mai mult succes în timpul nostru petrecut împreună, însă el va fi întotdeauna parte a familiei de piloţi McLaren, chiar şi după despărţire.

Deocamdată, privim spre viitor și la cursele rămase în 2018, unde știu că atât Stoffel, cât şi Fernando, vor pune umărul pentru a lupta din greu pentru a câştiga cât mai multe puncte posibil, înainte de finele sezonului.

Îi dorim lui Stoffel toate cele bune, în orice direcție ar alege să-şi ducă cariera, iar noi îl vom susține tot drumul. Vom anunța echipa noastră completă de piloţi pentru sezonul din 2019 în timp util”, a declarat Zak Brown, şeful  McLaren Racing.

Stoffel Vandoorne a comentat la rândul său:

“Sunt foarte recunoscător pentru McLaren pentru că au investit încrederea lor în mine în ultimii cinci ani. M-am alăturat echipei McLaren ca pilot tânăr și am văzut de atunci progresul carierei mele în cadrul echipei, de la pilot de teste la pilot de rezervă şi apoi pilot de curse full-time. În timp ce nu am realizat succesul pe care l-am sperat cu toții, m-am bucurat de ultimele două sezoane de curse pentru McLaren și am o relație minunată cu toată lumea din echipă. Timpul meu de la McLaren a fost un capitol minunat în cariera mea și sunt recunoscător pentru oportunitatea pe care echipa mi-a oferit-o, cea de a câștiga o experiență valoroasă în Formula 1 și să mă dezvolt ca pilot. Intenționez să-mi dau totul pentru restul celor șapte curse din acest sezon și îmi voi anunța planurile pentru sezonul următor în timp util”.

Stoffel s-a alăturat programului McLaren Young Driver în 2013, a devenit pilot de teste al echipei în 2014 și a câștigat campionatul GP2 în 2015, în timp ce făcea deja parte din familia McLaren. În 2016 a devenit pilot de rezervă, unde a debutat în locul lui Fernando Alonso la Bahrain Grand Prix, înregistrând un scor impresionant. El a fost promovat ca pilot activ, ca un partener pentru Fernando Alonso, de la începutul sezonului din 2017 și a contestat 34 de Grand Prix-uri cu echipa până acum.


McLaren a anunţat deja numele pilotului care îl va înlocui în 2019 pe Fernando Alonso. Acesta s-a dovedit a fi Carlos Sainz, care a venit de la Renault.

Carlos, în vârstă de 23 de ani, va avea din 2019 un coleg nou – Lando Norris, un tânăr britanic care la momentul de faţă are împliniţi 18 ani! Băiatul a semnat un contract pentru mai mulţi ani cu echipa de Formula 1.

Lando va deveni astfel cel mai tânăr pilot care va concura în sezonul viitor (dacă nu se vor face modificări şi în alte echipe). Deși 2019 va fi primul sezon al lui Lando în Formula 1 (atunci va avea 19 ani), el nu este un străin faţă de maşinile McLaren sau de F1. Acesta participă în prezent în Formula 2 şi este al doilea în campionatul în care mai sunt patru curse până la sfârşit de sezon. De lider îl despart la moment doar 22 de puncte.

Lando a făcut parte din McLaren Young Driver de la începutul anului 2017, când s-a alăturat oficial echipei în calitate de pilot de teste şi de simulator. De atunci, Lando a desfășurat în mod regulat lucrări de simulare a curselor pentru echipă și a participat, de asemenea, la testele de Formula 1 – în Abu Dhabi în 2017, și în Spania și Ungaria în 2018. Cel mai recent, a condus în primele sesiuni de practică liberă atât în ​​Belgia, cât şi în Italia.

La începutul carierei, înainte de a se alătura echipei McLaren, Lando a urcat rapid în rândurile din categoriile de curse pentru juniori, câștigând Formula Renault 2.0 Northern European Cup, Formula Renault 2.0 Eurocup şi Toyota Racing Series Championship, toate în 2016, plus cinci campionate de karting în cei patru ani precedenți. Anul trecut, a contestat Campionatul European de Formula 3, pe care l-a câștigat din prima încercare.

Anunţul despre avansarea lui Lando Norris a fost făcut în aceeaşi zi după anunţul lui Stoffel Vandoorne.

“Suntem foarte bucuroși să reușim în sfârșit să dezvăluim cine va completa echipa noastră de piloţi pentru anul 2019. Credem că Lando este un talent incitant, plin de potențial, pe care l-am păstrat în mod deliberat în cadrul McLaren exact pentru acest motiv.

Știm deja că este rapid, că învață repede și are un cap matur pe umerii lui tineri. Vedem un mare potențial pentru viitorul nostru împreună. Investiția pe care am realizat-o în cariera sa de dezvoltare, cu dezvoltarea simulatoarelor și a locului în mașină a fost bine meritată, deoarece și-a dovedit în continuare atât abilitățile în spatele volanului, cât și în lucrul cu echipa de ingineri.

Lando este o parte integrantă a planului nostru de reconstrucție a operațiunii de Formula 1 pentru viitor și el a dezvoltat deja o relație puternică cu echipa. Cu Lando și Carlos avem un duo impresionant care, în ciuda tinereții lor, dețin o experiență valoroasă în Formula 1 și cu McLaren, și reprezintă următoarea generație de piloţi care vor conduce echipa înainte. În timp ce scopul nostru pe termen scurt este fixat pe asigurarea celui mai bun rezultat posibil pentru restul sezonului din 2018, suntem, de asemenea, foarte motivați de oportunitățile care stau în față”, a spus Zak Brown.

Lando Norris a fost încântat să afle că anume el este alesul.

“A fi anunțat ca un pilot de curse pentru McLaren este un vis devenit realitate. Deși am fost o parte din echipă pentru un timp, acum este un moment special, unul pe care l-aş fi putut doar spera să devină realitate. Aș dori să mulțumesc întregii echipe pentru această ocazie uimitoare și pentru că a crezut în mine. Sunt, de asemenea, extrem de recunoscător pentru angajamentul pe care McLaren l-a demonstrat deja în dezvoltarea mea, permițându-mi să-mi construiesc experiența într-o mașină de Formula 1 atât în ​​teste, cât și în zilele de vineri în ultimele două săptămâni de curse.

Pentru restul anului 2018, accentul meu rămâne ferm pe campionatul de Formula 2. Obiectivul meu este de a câștiga titlul înainte de a intra în McLaren cu normă întreagă, ceea ce va fi greu, dar voi lupta cât de mult pot pentru celelalte patru curse. Voi lucra, de asemenea, îndeaproape cu McLaren la fiecare ocazie, pentru a învăța cât mai mult posibil de la piloţi, ingineri și mecanici, pentru a mă pregăti cel mai bine înainte de anul viitor”.

Lista impresionantă a victoriilor din cariera lui Lando Norris:

2010 – câştigător al seriei Super One Series “O” Plate;

2012 – campion Formula Kart Stars şi câştigător al poziţiei secunde în MSA Super One British Championship;

2013 – câştigător al CIK-FIA KFJ European Championship, CIK-FIA KFJ Super Cup Championship, WSK Euro Series KFJ Championship şi vice campion la WSK Masters Series;

2014 – a făcut istorie la CIK-FIA KF World Championship, devenind cel mai tânăr campion mondial la karting (la 14 ani), titlu deţinut anterior Lewis Hamilton;

2015 – câştigător al MSA Formula Championship;

2016 – câştigător al Formula Renault 2.0 Northern European Cup Championship, Formula Renault 2.0 Eurocup Championship, Toyota Racing Series Championship şi câştigător al premiului McLaren Autosport BRDC Young Driver;

2017 – câştigător al European Formula 3 Championship şi a fost angajat în calitate de pilot de teste şi de simulator la McLaren;

2018 – pilot de teste şi de rezervă la McLaren + deţine curent locul II în Formula 2.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/