03:35:46 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Veteranii războiului de pe Nistru sunt REVOLTAȚI că Igor Dodon se întâlnește cu Krasnoselski: „În condiții de război, acesta ar trebui ÎMPUȘCAT direct”

Politică 04.09.2018 12:19 Vizualizări6093 Autor: Ziarul National
VIDEO // Veteranii războiului de pe Nistru sunt REVOLTAȚI că Igor Dodon se întâlnește cu Krasnoselski: „În condiții de război, acesta ar trebui ÎMPUȘCAT direct” captură privesc.eu


Un grup de veterani ai războiului de pe Nistru sunt dezamăgiți de faptul că președintele R. Moldova, Igor Dodon, se întâlnește cu separatistul Vadim Krasnoselski, depune flori la monumentul celor care au luptat împotriva lor, care au apărat integritatea republicii în 1992, și acordă distincții de stat persoanelor care au pus bazele separatismului la Tiraspol. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

„Dodon a jurat credință țării și el e obligat să apere interesele cetățenilor noștri. Din ceea ce vedem, dânsul nu reprezintă poporul, apără interesele Rusiei. În condiții de război, acesta ar trebui împușcat direct. Acum, că e pace, Parlamentul ar trebui să inițieze procedura de demitere a șefului statului pentru crime împotriva propriului popor. Dodon poate să se întâlnească și cu dracul, dacă ar reprezenta interesele noastre, ale R. Moldova, dar el reprezintă interesele Federației Ruse”, a scos veteranul, colonel în rezervă, Gheorghe Slutu.

La rândul său, veteranul și reprezentatul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Chiril Moțpan, crede că Igor Dodon va fi tras la răspundere penală odată cu schimbarea guvernării. „Ce face Dodon e o sfidare crasă a demnității noastre naționale. Noi nu putem accepta ca cineva care a stat la temelia furturilor să ne reprezinte. Dânsul e pasibil de răspundere penală în fața unei instanțe ulterioare”.

Citește și: Un lider al PD îl TAXEAZĂ DUR pe Igor Dodon după întrevederea cu separatistul Krasnoselski: „Ne pune într-o situație DELICATĂ”

Generalul Anton Gamurari consideră că președintele Igor Dodon continuă să-și facă „mendrele”, fără să fie penalizat. „Dodon, fiind președintele tuturor, susține doar o parte a societății și prin aceasta își face mendrele. Are consilieri care au pus bazele separatismului în stânga Nistrului, a depus flori la cei care au luptat împotriva noastră. Asta nu se poate de iertat. El nu ne susține pe noi, dar pe dușmanii noștri. Ce fel de președinte este acesta?”, s-a întrebat generalul.

Amintim că Igor Dodon are programată o întrevedere cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Întrevederea va avea loc la 6 septembrie, la Reședința de Stat de la Condrița. Anterior, șeful statului s-a întâlnit cu Krasnoselski la Tighina, acolo unde a depus flori la monumentul celor care au luptat împotriva R. Moldova. Mai mult, atunci Igor Dodon a acuzat autoritățile R. Moldova că au provocat conflictul armat de pe Nistru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md