Doi cetățeni din nordul țării, documentați pentru acțiuni ilicite în zona de frontieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste o sută de litri de lichid străveziu cu miros specific de alcool, depistate ca urmare a unei percheziții domiciliare, și mărfuri de larg consum, transportate fără acte de proveniență, au fost ridicate de polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord. În documentarea cazurilor sunt vizați doi cetățeni ai Republicii Moldova care s-au eschivat de la procedurile legale în acțiunile desfășurate. Incidentele au fost semnalate pe parcursul zilelor precedente.

Referitor la acțiunile realizate constant privind contracararea ilegalităților transfrontaliere și a transportului ilicit de mărfuri, polițiștii de frontieră au întreprins o percheziție la domiciliul unui locuitor al orașului Soroca. Asupra acestuia exista bănuială rezonabilă că păstrează cu scop comercial ilegal, cantități de alcool etilic și producție alcoolică. Fapt confirmat în timpul cercetărilor în gospodăria acestuia, de unde au fost ridicate conform procedurii legale o cantitate de peste 100 litri de lichid străveziu cu miros specific de alcool. Întrebat, bărbatul în vârstă de 62 de ani a evitat să ofere declarații privind cele depistate.

Un alt conațional este documentat pentru transportarea fără acte de proveniență a unei cantități de mărfuri de larg consum în apropierea satului Drepcăuți, raionul Briceni. În acest sens patrula mobilă a Poliției de Frontieră, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a stopat în trafic un mijloc de transport de model Daewoo Nexia, la volanul căruia se afla cetățeanul Republicii Moldova în vârstă de 57 de ani. Conform informației operative deținute și a controlului efectuat asupra mașinii a fost găsită o cantitate de produse alimentare de origine ucraineană, pentru care conducătorul auto nu deținea nici un act de însoțire.

În ambele cazuri au fost întocmite procese verbale de constatare, iar obiectele depistate au fost ridicate și plasate în camera de păstrare, până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă a fi sancționate contravențional, conform legislației în vigoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...