/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

ULTIMA ORĂ! Avocații lui Veaceslav Platon ar fi fost agresați de mascații de la Pantera

missing
03 septembrie 2018, ora 19:52

Potrivit lui Pleșca, întrevederea a avut loc în biroul 25, timp în care Platon a povestit că a fost supus torturii de către angajații penitenciarului. Acesta le-a arătat avocaților echimoze pe suprafața corpului și s-a plâns de dureri de cap. De asemenea, acesta a mai povestit avocaților că i-a fost refuzată asistența medicală.

Ulterior avocații au cerut de urgență ca Platon să fie examinat de un medic, care să-i fixeze vătămările corporale, însă cererea a fost refuzată invocându-se diferite motive.

Avocaților li s-a cerut să părăsească biroul, însă aceștia au declarat că nu-l vor părăsi până ce nu sunt fixate vătămările clientului lor. La scurt timp, în birou au intrat mai mulți mascați și l-au scos de mâini și de picioare pe Platon, iar avocații au fost agresați. Una dintre avocate, Elena Leancă, a fost preluată de ambulanță.

Pleșca a precizat că la fața locului, în fața penitenciarului, a chemat poliție și urmează să depună o plângere la poliție.

Amintim că, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de pușcărie pentru prejudicierea Băncii de Economii cu aproape 800 de milioane de lei.Sentința a fost menținută de Curtea de Apel. Ulterior el a fost acuzat de escrocherie în dosarul companiilor de asigurări, dar și de tentativa de corupere a mascaților de la Pantera. Pentru ambele capete de acuzare, Platon a primit 12 ani de pușcărie, în prezent dosarul se află pe masa magistraților de la Apel. În toate cazurile Platon se declară nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram