/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Școala din Aluatu a fost renovată. În noul an școlar, 70 de elevi au pășit pragul unor săli moderne

missing
03 septembrie 2018, ora 17:59

Elevii au pășit cu bucurie pragul școlii moderne. Aceștia spun că nici nu visau să învețe într-o astfel de școală frumoasă.

„Înainte era și era praf peste tot, dar acum s-au mai schimbat lucrurile și îmi place mai mult”, a declarat Evelina Nichifor, elevă.

„Înainte era tot dărâmat, dar acum este foarte frumos”, a declarat Valeria Col, o altă elevă.

Directoarea școlii, dar și profesorii vorbesc cu mândrie despre instituția renovată și spune că visul elevilor de a învăța în limba română la ei în localitate, a fost realizat. „Micuții vin în clasă nouă, cu bănci noi, manuale noi, tot nou. Eu cred că va fi o promoție de succes, pentru că altfel nici nu poate fi în așa condiții”, a declarat Ada Donceva, directoarea gimnaziului-grădiniță „Dimitrie Cantemir”.

„Mă simt foarte bine, pentru că, în sfârșit, s-a realizat visul nostru, am reparat școala și acum putem lucra cu liniște și pace. Aduc mulțumiri tuturor oamenilor, care ne-au ajutat și ne-au dat o mână foarte puternică”, a declarat profesoara de matematică Elena Celac.

Asociația „UNIREA – ODIP” care a lansat o campanie pentru colectare de fonduri pentru repararea școlii, spun că nu se vor opri aici și vor dota instituția cu mobilier modern.

„Este un obiectiv frumos, este un obiectiv strategic, care va dăinui peste ani. Sperăm ca această școală să ofere condiții mai bune și mai de calitate copiilor care își fac studiile aici, iar numărul elevilor să crească”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

În școala românească din Aluatu învață aproape 70 de micuți. În vara acestui an, conducerea instituției a bătut un semnat de alarmă, întrucât școala era pe punctul de a fi închisă din cauza condițiilor dezastruoase în care se afla. Pereții erau deteriorați și gata să se prăbușească peste copii, podurile erau distruse și pline de mucegai, iar mobilierul era din perioada sovietică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram