(foto) „Chișinău – Kiss me now”. Cum ar putea arăta identitatea vizuală a Capitalei

chisinau3

Directorul agenției de creație Publicis Moldova a propus o idee de identitate vizuală a Chișinăului. Inspirat de o idee mai veche, făcută publică de Igor Uduslivii, dar și de modul în care turiștii pronunță numele Capitalei noastre, Eugen a creat un logo nou pe care l-a plasat pe fundalul fotografiilor lui Maxim Chumash.

Indignat de faptul că până acum nimeni nu a realizat o identitate vizuală pentru Chișinău, Eugen Boico și-a adus aminte de Igor Uduslivii, care găsind o fotografie cu fațada hotelului Chișinău din anii ’60, a reconstruit inscripția de pe fațadă, creând o „legătură neașteptată între litere și naivitatea compoziției”, spune designerul. „Eu m-am îndrăgostit de acea tipografică pentru că e o metaforă perfectă pentru Chișinăul de astăzi – un pic artizanal, un pic neașteptat, un pic neghiob și chiar naiv, tare eclectic, dar cu un caracter propriu.”

Pornind de la acel logo, Eugen a creat logoul în grafia latină. „Intenționat am căutat legături neobișnuite, precum e legătura între C și H, dar și cea între Ă și U”, spune el. De asemenea, la logoul creat, Eugen a adăugat și un slogan, inspirat de modul în care străinii pronunță numele orașului, care sună ca o combinație dintre cuvintele „cheesy” și „now”. Totodată și-a amintit și de modul în care străinii veniți la conferința Rockit îl numeau în glumă „kiss me now”. „Ca și obiectiv de branding, e primordial ca denumirea orașului să fie citită cât mai aproape de pronunțarea corectă. În spatele acestei glume eu văd o idee mega puternică de branding care ar propune Chișinăul prin prisma unei energii pozitive, subliniind că e un oraș dedicat tineretului”, a scris autorul ideii pe pagina sa de Facebook.

Logoul a fost aplicat pe fotografiile lui Maxim Chumash.

Totodată, Eugen spune că aceasta nu e o lucrare finală și oferă fișierele respective designerilor care ar dori să îmbunătățească lucrarea și să o ducă și mai departe.

chisinauchisinau2

chisinau3

chisinau4

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente