08:36:31 18.04.2024
Stiri

Anchetă la MAI cu privire la incidentele de la Marșul Centenar: „Protestatarii au blocat un drum public”

Știri 03.09.2018 14:25 Vizualizări1123 Autor: Ziarul National
Anchetă la MAI cu privire la incidentele de la Marșul Centenar: „Protestatarii au blocat un drum public”


Serviciul protecție internă și anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne anunță că s-a autosesizat și a inițiat o anchetă privind acțiunile polițiștilor în timpul manifestației unioniste din 1 septembrie curent de la Chișinău, atunci când organizatorii Marșului Centenar au fost bruscați și trimiși pe acostament în încercarea lor de a debloca, la marginea capitalei, cele trei autobuze cu expoziții în interior pentru a le aduce în Piața Marii Adunări Naționale.

Deși promite să examineze „sub toate aspectele, complet și obiectiv toate circumstanțele”, un comunicat de presă al MAI arată că „prealabil a fost stabilit că protestatarii au blocat un drum public, ceea ce constituie o acţiune ilegală, prin care a fost îngrădit dreptul la libera deplasare a altor cetățeni”.

„În conformitate cu prevederilor legale, forţele de ordine au somat manifestanții să deblocheze traseul, iar după refuzul categoric de a se conforma, au evacuat silit persoanele de pe partea carosabilă pe acostament”, cităm din comunicat.

De cealaltă parte, unioniștii, printre care și deputatul de la București, Constantin Codreanu, acuză Poliția R. Moldova de abuz și aplicarea violenței și au declarat că au depus plângeri penale pentru tratamentul la care au fost supuși.

Organizatorii Marșului Centenar resping acuzația că au blocat drumul public, afirmând că alături erau două benzi de circulație libere, lucru care este clar și din înregistrările video de la fața locului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md