Programul celei de-a treia zi a festivalului MOLDOX

În cea de-a treia zi a festivalului MOLDOX, vă așteaptă mai multe proiecții de film documentar la Teatrul Muzical-Dramatic B. P. Hasdeu, un masterclass cu regizorul Artur Aristakisian la Incubatorul de Afaceri și un panel de discuție cu jurnalista Natalia Morari, în parcul Grigore Vieru.

La ora 14:30 va fi proiectat filmul Înfruntând valurile în regia lui Mina Keshavarz.

Filmul este despre o femeie din sudul Iranului care încearcă să asigure locuri de muncă pentru aprox. 800 de femei din comunitatea sa prin intermediul unui Bazaar, pe care l-a înființat și pe care îl administrează. Însă este în permanență amenințată de către primar, care vrea să desființeze bazarul și să construiască un centru comercial.

La ora 16:00 în parcul central Grigore Vieru din or. Cahul, va avea loc a doua discuție publică moderată de Vasile Ernu. Oaspetele acestui panel este Natalia Morari care va răspunde la întrebarea “Câtă încredere putem avea în mass-media?”

După prânz, la ora 17:00 va fi proiectat filmul Închisoarea cocainei în regia Violetei Ayala.

Filmul relatează despre situația din Cochabamba, Bolivia, unde copiii „înoată” extaziați în grămezi de frunze de coca. Ghicitoarele citesc viitorul în frunze. Când cresc mari, copiii ajută la cultivarea plantelor de coca.

COCAINE PRISON – Trailer from UNITEDNOTIONS film on Vimeo.

La 19:00  va fi proiectat filmul Arta și oligarhii în regia Taniei Rakhmanova.

Filmul relatează despre ultima tendință printre oligarhii ruși – cumpărarea operelor de artă, cu scopul de a intra în grațiile Kremlinului, de a-și polei imaginea… și de a masca originea averii, de obicei agonisită în umbra puterii post-sovietice.

Art and Oligarchs from Icarus Films on Vimeo.

Ziua se va sfârși cu proiecția filmului Suflet de silicon (+18) în regia Melody Gilbert la ora 21:00.

Documentarul explorează conexiunea emoțională pe care unii bărbați și femei o au cu companionii lor sintetici și ce ar putea însemna acest lucru pentru viitorul relațiilor interumane.

Intrarea la festival este gratuită!

Transport Chișinău-Cahul- Chișinău gratuit asigurat cu rezervare prealabilă la nr. +373 60592636

Mai multe detalii despre festivalul MOLDOX 2018 pe pagina oficială: www.moldoxfestival.com și pe pagina de facebook.

Evenimentul este organizat de către Asociația Obștească „MOLDOX”, în parteneriat cu „SVENSKA FILMSTUDION” (Suedia), cu suportul financiar din partea Swedish Institute, U.S. Embassy Moldova, Institutul Cultural Român, A.O. „Centrul Cultural German ACCENTE” din Chișinău, Goethe-Institut Bucuresti, Centrului Național al Cinematografiei din Moldova, Primăria Municipiului Cahul și Consiliul municipiului Cahul și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica

Moldova.

Festivalul este sprijinit de Tricon&My Revival, Cahul Pan, Basillik, 7Days, Eco Resort Butuceni, Ghest Tur și  Racketa Production.

Partenerii media ai evenimentului sunt: TVR Moldova, Moldova.org, realitatea.md, NOI.md, Unimedia portal de ştiri, diez, dincahul.md, Gazeta de Sud și Standart.

Particip la organizarea și asigurarea logisticii evenimentelor corporative și culturale de mai mult de 10 ani. La Moldova.org sunt responsabil de relațiile cu clienții comerciali, dar și de toate aspectele logistice și administrative ale redacției, astfel încât colegii și colegele să nu ducă lipsă de nimic în procesul de lucru.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.