Cod Galben de caniculă pe întreg teritoriul țării. În orele de după amiază se vor înregistra peste 33°C

calore-1-291651551515

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru perioada 3-4 septembrie cod galben de caniculă. În această perioadă pe o mare parte a teritoriului temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-34°C.

Amintim că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru perioada 31 august – 05 septembrie pe o mare parte a teritoriului pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fîșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Riscuri:

#este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.
Se recomandă:

#evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu;
restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

meteoeoeoe

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente