01:13:46 29.03.2024
Stiri

Bolile noastre sunt scrise la noi pe față. Iată care sunt ele!

Știri 03.09.2018 08:02 Vizualizări279516 Autor: Ziarul National


Bolile noastre sunt scrise la noi pe față. Iată care sunt ele! sursa: google.ro

Este cunoscut faptul că în funcție de starea unor organe de simț, spre exemplu, ochi sau limbă, medicul poate determina afecțiunea internă de care suferiți. În baza acestei metode de determinare a bolilor a fost creată teoria acupuncturii și presopuncturii.

În medicină tibetană legătura dintre organele interne și cele de „ieșire” se vede pe anumite părți ale feței. Această legătură poate fi comparată cu o plantă. Floarea este ceea ce putem vedea, în cazul nostru fața, iar rădăcina este ceea ce nu putem vedea, adică organele interne.

Ochii sunt floarea ficatului și a vezicii biliare.

Nasul – floarea plămânilor și a intestinului gros.

Buzele și cavitatea bucală – floarea pancreasului și a splinei.

Limba – floarea inimii și a intestinului subțire.

Urechile – floarea rinichilor și a vezicii urinare.

Ochii – floarea ficatului. Aceștia semnalizează în primul rând despre disfuncțiile sistemului de filtrare al organismului. De asemenea, tibetanii considerau că inflamațiile de sub ochi sunt un clopoțel privind disfuncția plămânilor, inimii și rinichilor. Apariția pungilor sub ochi dimineața este legată de disfuncția ficatului. Inflamația pleoapelor superioare – afecțiuni ale plămânilor, iar inflamarea ambelor pleoape – probleme la nivel emoțional.

Ochilor și organelor interne legate de aceștia le este dăunătoare febra (în special în timpul acutizării unei boli), consumul excesiv de carne, alcool, ceapă și usturoi. Aerul răcoros le este de folos.

Nasul, floarea plămânilor, în medicina tibetană este considerat și poarta principală în organism. De aceea, este foarte important să tratați sinuzita și afecțiunile legate de mucoasă. De exemplu, inflamarea mucoasei nazale și a sinusurilor pot însemna boli cronice ale plămânilor.

Uscarea mucoasei nazale poate duce la dereglarea mirosului. Sângerarea din nas poate fi asociată cu excesul de toxine, de sânge „vechi”, este consecința alimentației incorecte și a consumului frecvent de alimente grase și prăjite.

Rinita alergică și polipii, destul de ciudat, dar pot apărea ca urmare a abuzului de alimente reci, precum și atunci când baza alimentației constituie legumele crude și mâncărurile proaspete.

Sfaturi utile din medicină tradițională tibetană

Pentru tratamentul și prevenirea bolilor pulmonare se efectuează masajul aripilor nasului, pentru prevenirea bolilor de inimă – masajul vârfului nasului.

În cazul congestiei nazale sau inflamației mucoasei tibetanii recomandă spălarea nasului cu apă în care se adaugă sare (sare de bucătărie sau salină) și turmeric în raport de o linguriță de sare și 1/3 linguriță turmeric la un pahar de apă. Amestecul se picură în nas și se așteaptă până când lichidul ajunge în gură, apoi se scuipă.

În cazul în care mucoasa nazală este uscată, ungeți nasul cu ulei de susan.

În caz de sângerare frecventă din nas se recomandă consumarea de coacăze, agriș, arahide, soia.

Buzele sunt „floarea” splinei. Crăpăturile de pe buze și culoarea lor palidă vorbesc despre posibile probleme cu acest organ. Mai mult, buza superioară mai este legată de stomac.

Este foarte important să aveți grijă ca buzele să fie moi și bine îngrijite, fără zone uscate, resturi în colțurile gurii și piele uscată.

Limba – „floarea” inimii. Este recomandat să vă verificați periodic limba dvs. pentru a diagnostica posibilele probleme cardiace în stadiile incipiente.

Limba unei persoane sănătoase are o culoare de la roz închis până la roșu domol, moale, umedă, mobilă. Culoarea roșie aprinsă și uscăciunea limbii sunt primele semne ale unui început de boală. La persoanele care suferă de afecțiuni cardiace cronice, limba are în mod constant o culoare roșie aprinsă, ca și cum ar fi vopsită și un vârf ascuțit. Dacă aveți probleme cu sistemul digestiv, pe limbă apare un strat galben și un gust amar în gură, iar în caz de boli ale sistemului limfatic și endocrin pe limbă apare un strat galben gri și se dereglează funcția papilelor gustative și de lucru.

Dinții – indicatori ai stării sistemului osos. Cariile dentare sau, de exemplu, mușcătura greșită, dinți în plus, semnalează probleme cu sistemul osos.

Dinții galbeni înseamnă disfuncția ficatului și a vezicii biliare. Dinții de culoare galben închis cu o tentă roșie – un indicator al hiperfuncției glandelor suprarenale; culoarea maro a dinților indică o slăbire puternică a imunității.

Urechile – „floarea“ rinichilor (medicii tibetani cred că urechile în formă de fasole și rinichi confirmă acest lucru). Urechea dreaptă este legată de rinichiul drept, iar stângă – de rinichiul stâng.

Pe urechi sunt amplasate cele mai multe puncte care reflectă organele interne. De aceea masarea corectă a pavilionului urechilor una dintre cele mai bune modalități de a trata și de a preveni multe boli. Chiar și fără a consulta un specialist, puteți efectua un program de masaj simplu: apucați simultan ambele urechi, încercând să acoperiți cu degetele o suprafață cât mai mare a pavilionului urechii. În primul rând, trageți urechile în sus, apoi în jos, apoi frecați urechile cu palmele până apare roșeață și furnicături.

În concluzie, putem spune că toate organele și toate sistemele sunt interdependente, astfel încât o boală sau chiar un simplu disconfort a unui segment provoacă dezechilibru și răspândirea bolii.

Din păcate, din această cauză tratarea simptomelor, iar nu a cauzei bolii duce la trecerea din afecțiuni în boală cronică. Aveți mai multă grijă de dvs., ascultați-vă corpul.

Rețineți, sănătatea dvs. și păstrarea ei depinde numai de dvs.

Harta Feței se bazează pe vechile filosofii ale medicinii chinezești și Ayurveda și leagă schimbările din pielea noastră cu mediul nostru intern.

Acest lucru ne ajută să diagnosticăm cauza principală a problemelor legate de piele și semnalizează orice alte probleme de sănătate care ar putea necesita un pic mai multă dragoste și atenție.

Zona: Frunte

Asociată cu: Ficatul, vezica biliară

Explicație:

Fruntea este legată de activitatea sistemului nervos și digestie. Prin urmare, stresul și un sistem digestiv lent îți pot declanșa erupții aici.

Ce trebuie să faci:

Evită alimentele dulci, grase, prelucrate și consumă multe fructe și legume cu conținut bogat de fibre pentru a menține sistemul digestiv în mișcare. Înlătură stresul cu vizualizare, meditație, yoga sau orice altceva care te ajută să te relaxezi.

Poți încerca, de asemenea, un ceai de păpădie sau suc de lămâie proaspăt în apă caldă pentru a-ți detoxifica în mod natural ficatul.

Zona: Partea dreaptă a spațiului dintre sprâncene

Asociată cu: Emoțiile stocate în ficat.

Explicație:

Expresiile noastre faciale reflectă imediat ce simțim. Cu toate acestea, cartografia liniei faciale a fost utilizată de secole pentru a ne ajuta să discernem unde reținem mai mult stres și cum este posibil să afecteze sănătatea noastră internă.

Problemele de piele și ridurile în această zonă pot indica o furie neexprimată pe care o ții în ficat.

Ce trebuie să faci:

Eliberează mânia! Încearcă yoga, consiliere, reiki, să ții un jurnal sau orice terapie de care ai nevoie pentru a renunța la emoțiile negative acumulate, într-un mod sănătos. Redu consumul de alcool și alimente bogate în grăsimi, care pune presiune asupra funcției hepatice.

Zona: Partea stânga a spațiului dintre sprâncene

Asociată cu: Emoțiile stocate în splină.

Explicație:

Ridurile de aici pot indica emoții neexprimate care au fost stocate în splină.

Ce trebuie să faci:

Explorează tehnici pentru a elibera energia emoțională veche, stagnată. Reiki, yoga, consiliere, ținerea unui jurnal, exercițiile de respirație și meditația ghidată sunt toate opțiuni utile.

Zona: Ochii

Asociată cu: Articulațiile, tiroidă și intestinele.

Explicație:

Ochii sunt prezentați căa ferestrele sufletului tău, dar pot fi, de asemenea, o fereastră pentru sănătatea ta! Excesul de culoare albă în iris poate reflecta degenerarea articulațiilor, în timp ce irișii de dimensiuni mai mici sunt legați de probleme mai generale ale articulațiilor.

Decolorarea pătată în iris poate sugera mal-absorbția intestinală. Și dacă observi un inel de culoare deschisă ce înconjoară irisul, este posibil să exagerați cu sarea și zahărul.

Ce trebuie să faci:

Dă articulațiilor puțină dragoste serioasă cu alimente antiinflamatoare, cum ar fi pește uleios, nuci, semințe de in, supă de oase organică (dacă mănânci carne), turmeric și ghimbir. Redu cofeina, zahărul, sarea rafinată și alimentele procesate, care tind să favorizeze inflamația.

Zona: Sub ochi

Asociată cu: Rinichii

Explicație:

Pleoapele inferioare umflate și inflamate sunt sugestive în special pentru funcția renală lentă. Pungile întunecate, inflamate pot indica, de asemenea, afectarea funcției renale.

Ce trebuie să faci:

Bea o cantitate mare de apă filtrată, deoarece deshidratarea pune presiune pe rinichi și îi împiedică să-și îndeplinească funcțiile esențiale de eliminare. Ai grijă de glandele suprarenale cu un somn adecvat și cu un minim de stres. De asemenea, evită cafeaua și alcoolul, care sunt deshidratante.

Zona: Obrajii

Asociată cu: Plămânii, mal-absorbția, metabolismul lent

Explicație: Petele decolorate pe obraji pot sugera o viteză mai scăzută a metabolismului și o absorbție mai scăzută a nutrienților. Obrajii au fost, de asemenea, asociați în mod tradițional cu funcția pulmonară.

Ce trebuie să faci:

Încearcă să lucrezi cu respirația ta și fă exerciții de respirație pentru a îți oxigena plămânii și pentru a construi capacitatea pulmonară. Crește ușor exercițiile cardio pentru a spori funcția pulmonară și pentru a oferi un impuls metabolic.

Asigură-te că mesteci bine mâncarea pentru a îndepărta stresul de digestie și absorbție. Consumul de ceai verde și o dietă bogată în antioxidanți pot, de asemenea, ajuta la protejarea pielii sensibile de pe obraji împotriva daunelor cauzate de poluanții atmosferici obișnuiți.

Zona: Nasul

Asociată cu: Sistemul cardiovascular

Explicație:

Se consideră că nasul tău este legat de circulație, astfel încât problemele legate de pielea din această zonă pot sugera probleme de tensiune arterială.

Ce trebuie să faci:

Crește aportul de alimente sănătoase pentru inimaă, cum ar fi avocado, nuci, tahini, ulei de măsline presat la rece și pește uleios (sau semințe de in, dacă ești vegetarian). Limitează consumul de alcool și cafea, care pot stimula în mod artificial sistemul tău cardiovascular.

Zona: Buza inferioară

Asociată cu: Sistemul digestiv

Explicație:

În mod deosebit, buza inferioară poate reflecta funcția intestinală. Petele de culoare brună pot reprezenta probleme cu indigestia sau enzime digestive insuficiente.

De asemenea, pot sugera prezența viermilor sau a supraaglomerării paraziților în intestine. Culoarea palidă a buzelor poate indica stadiile incipiente ale anemiei.

Ce trebuie să faci:

Încearcă un tratament cu un probiotic de bună calitate sau un tratament natural contra viermilor. Asigură-te că incluzi alimente bogate în fier în alimentația ta, cum ar fi leguminoasele, legumele cu frunze verzi și carnea roșie slabă (dacă nu ești vegetarian, desigur).

Zona: Limba

Asociată cu: Plămânii, supraîncărcarea cu toxine

Explicație:

Limba ta este un ghid minunat pentru sănătatea ta internă! Cele mai bune indicii sunt disponibile dacă verifici suprafața ei după ce te trezești dimineața.

Cercurile de acumulare albă spre zona din mijloc sau spate pot indica toxine intestinale. Abraziunea sau „spumarea” la marginile exterioare ale limbii pot fi legate de funcția pulmonară suboptimă.

Ce trebuie să faci:

Fă o detoxifiere pentru a elimina toxinele nedorite! Încearcă una de trei zile, încorporează mai multe alimente detoxifiante ca sucuri naturale, adaugă niște super alimente verzi și încearcă să elimini depunerile de pe limbă! Pentru un suport suplimentar pentru plămâni, încearcă un exercițiu bazat pe cardio și o meditație profundă a respirației.

Zona: Bărbie

Asociată cu: Hormoni, stres

Explicație:

Ai observat vreodată că ai tendința de a erupe cu pete pe bărbie în acel moment al lunii? Asta pentru că aceasta este zona facială unde se manifestă dezechilibrul hormonal și emoțiile stresante.

Ce trebuie să faci:

Încearcă pudra de mac pentru sprijinul hormonal și evită produsele de frumusețe sau ajutoarele de curățare care tind să conțină toxine care interferează cu sistemul endocrin.

Ia măsuri pentru a-ți reduce stresul și a trata corpul tău frumos cu odihnă multă și somn!

Sursa: gustoase.net


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md