SPIA a inițiat o anchetă privind acțiunile angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne în timpul manifestațiilor unioniștilor

spia-mai
Foto: zdg.md

Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA) a inițiat o anchetă privind acțiunile angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne care au avut loc în timpul manifestației de la 1 septembrie 2018.

Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA), s-a autosesizat pentru examinarea sub toate aspectele, completă și obiectivă a tuturor circumstanțelor, precum și stabilirea cauzelor și condițiilor care au condus la incidentele care au avut loc ieri.

Prealabil a fost stabilit că, protestatarii au blocat un drum public, care constituie o acţiune ilegal, prin care a fost îngrădit dreptul la libera deplasare a altor cetățeni.

„În conformitate cu prevederilor legale, forţele de ordine au somat manifestanții  să deblocheze traseul, iar după refuzul categoric de a se conforma, au evacuat silit persoanele de pe partea carosabilă pe acostament” scriu aceștia într-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

SPIA menţioneazăcă în conformitate cu prevederile articolului 19 al Constituţiei Republicii Moldova, cetăţenii străini au aceleaşi drepturi şi îndatoriri ca şi cetăţenii Republicii Moldova, cu excepţiile stabilite de lege.

Amintim că, angajații Ministerului Afacerilor Interne au îmbrâncit câțiva participanți ai Marșului Centenar care au blocat o porțiune de șosea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente