15:17:51 19.04.2024
Stiri

FOTO // Marșul Centenar a culminat cu Hora Unirii în Piața Marii Adunări Naționale. George Simion: „Înțeleg ce avem de făcut de acum încolo”

Știri 02.09.2018 15:17 Vizualizări2104 Autor: Ziarul National
FOTO // Marșul Centenar a culminat cu Hora Unirii în Piața Marii Adunări Naționale. George Simion: „Înțeleg ce avem de făcut de acum încolo”


După ce au parcurs mai bine de 1 300 de km de la Alba Iulia până la Chișinău, în cadrul Marșului Centenar, unioniștii au încins astăzi Hora Unirii în Piața Marii Adunări Naționale.

Cei prezenți au desfăcut un tricolor uriaș în centrul Chișinăului și au scandat: „Unire” sau „România nu a avut graniță la Prut”.

Cu un mesaj a venit principalul organizator al Marșului Centenar, George Simion, căruia nu i s-a permis să intre în R. Moldova. Acesta își așteaptă colegii la vama Albița.

„Au fost zile foarte grele, dar lămuritoare pentru mine. Înțeleg ce avem de făcut de acum încolo. Îmi este clară calea care trebuie să o facem în următorul an. Odată cu finalul Marșului Centenar, începe bătălia noastră. Trebuie să ducem Flacăra Unirii peste tot, avem un an decisiv pentru Unire. De aceea, vă rog să fiți alături, să fiți implicați și împreună o să reușim să dăm la o parte granița nedreaptă de la Prut. Nu uitați că Unirea face puterea”, a declarat președintele Acțiunii 2012, George Simion.

De menționat că un grup de unioniști de pe ambele maluri ale Prutului au pornit la 1 iulie de la Alba Iulia și la 1 septembrie au ajuns la Chișinău. Participanții au trecut prin 300 de localități din România și R. Moldova și au promovat Unirea celor două state românești.












Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md