11:31:58 19.04.2024
Stiri

Liderul PUN îi cere premierului Filip să-l DEMITĂ pe ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan: „Acțiunile brutale ale poliției nu au vizat doar unioniștii, ci România”

Politică 02.09.2018 12:30 Vizualizări1842 Autor: Ziarul National
Liderul PUN îi cere premierului Filip să-l DEMITĂ pe ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan: „Acțiunile brutale ale poliției nu au vizat doar unioniștii, ci România” facebook


Președintele executiv al partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, îi cere public premierului Pavel Filip să-l demită pe ministru Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, după incidentele de ieri de la Marșul Centenarului.

Atacurile brutale ale poliției moldovenești la adresa tinerilor unioniști, la adresa deputatului Constantin Codreanu, prim-vicepreședinte PUN, aruncă R. Moldova în rândurile țărilor cu regim dictatorial. Este inadmisibil ca în an centenar, Guvernul R. Moldova în loc să fie un partener al României agresează demnitari și cetățeni români”, scrie Șalaru pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, politicianul îi solicită Parlamentului R. Moldova să constituie o comisie parlamentară de anchetă, care să verifice modul în care poliția a acționat atât în data de 27 august, când a agresat protestatarii pașnici, membrii PAS și PPDA, cât și a modului în care poliția a acționat împotriva unioniștilor.

„Acțiunile brutale ale poliției nu au vizat doar unioniștii, ci România în ansamblul ei. Ceea ce a făcut ieri poliția moldovenească este un atac la adresa României, nu doar a unioniștilor”, a conchis liderul PUN.

De partea cealaltă, Inspectoratul General al Poliției afirmă că „toate acțiunile polițiștilor s-au încadrat în normele legale”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md