Inspectoratul General de Poliție: „Toate acțiunile polițiștilor s-au încadrat complet în normele legale”

2-10

Inspectoratul General de Poliție afirmă că participanții la Marșul Centenar au manifestat un comportament agresiv în repetate rânduri încercând să forțeze autoritățile să le permită accesul cu mijloace de transport în PMAN. Poliția precizează că toate acțiunile polițiștilor s-au încadrat complet în normele legale.

„În legatură cu manifestația de ieri, privind Marșul Centenarului, organizat de un grup de cetățeni moldoveni și români, IGP vine cu precizări pe marginea cazurilor de încălcare a legii, pentru a informa corect opinia publică și a contracara manipulările inacceptabile apărute în spațiul public.

Mentionăm, participanții la eveniment contrar prevederilor declarației prealabile să aducă mijloacele de transport în PMAN, lucru care este inacceptabil în timpul manifestărilor din motive de securitate,dar și pentru a nu perturba traficul în zonă. Manifestanții însă au încercat să forțeze autoritățile să le permită accesul, manifestând un comportament agrersiv în repetate rânduri.

Din imaginile video apărute în spațiul public, participanții au blocat un drum public, lucru ilegal și care ingrădește dreptul la libera deplasare a altor cetățeni.In conformitate cu prevederilor legale, polițiștii au somat manifestanții să deblocheze traseul, iar după aceasta au evacuat silit persoanele de pe partea carosabilă pe acostament.

Toate acțiunile polițiștilor s-au încadrat complet în normele legale și s-au făcut după nenumărate discuții cu manifestanții, oferindu-le posibilitatea să intre benevol în legalitate, dar aceștia au refuzat. Reiterăm, Poliția asigură securitatea oricărei manifestări și respectă dreptul la libera exprimare, dar nu va accepta ca legea să fie încălcată și va interveni de fiecare dată prompt pentru respectarea ei„ a scris IGP într-un comunicat publicat pe pagina oficială.

Amintim că ieri, 3 autocare ale unioniștilor au fost blocate de poliție, ulterior la fața locului au mers câțiva unioniști, inclusiv deputatul Constantin Codreanu. Ultimii au blocat șoseaua în preajma autocarelor, dar au fost îmbrânciți de poliție care a intervenit să deblocheze șoseaua.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente