(video) Proiecții de filme și discuții publice. Care este programul celei de a doua zi a Festivalului MOLDOX 2018

Moldox-2017-88-920×609

Cea de a doua zi a Festivalului MOLDOX aduce mai multe proiecții de film documentar în teatru și sub cerul înstelat. Festivalul este la cea de-a treia ediție și se va desfășura până pe 5 septembrie, la Cahul.

Vezi mai jos programul celei de a doua zi a Festivalului MOLDOX:

Prima proiecție a zilei de 2 septembrie va avea loc la ora 12:00  și este un film care prezintă spectatorilor un adăpost pentru animale din Viena. Întâlnirile dintre animale și oameni, cu poveștile și ciudățeniile lor, sunt pline de afecțiune și uneori triste sau stranii. Animale și alți oameni în regia lui Flavio Marchetti.

Proiecțiile de la teatrul “B. P. Hasdeu” vor continua cu filmul Toți caii reginei în regia lui Kelly Richmond Pope la 14:00. Veți avea ocazia să aflați istoria unei femei care a furat 53 de milioane de dolari timp de 20 de ani fără să observe nimeni, devenind astfel făptașa celei mai mari fraudări de fonduri municipale din istoria Statelor Unite.

Imediat după film sunteți invitați la o discuție publică cu Nicolae Dandiș la 15:15 în Parcul Central Grigore Vieru. Discuția va fi moderată de Vasile Ernu și va fi despre experiența de primar.

La ora 16:30 va fi proiectat filmul Palme în regia lui Artur Aristakisian, după care va urma o sesiune de întrebări cu regizor.

Seara, la 19:00 va fi proiectat documentarul In the frame realizat de Ion Gnatiuc și Artiom Zavodovsky. Filmul prezintă istoria Oxanei, o femeie trans din Chișinău, care este cunosc drept bărbat. De frică să fie respinsă total de societate, ea este forțată să ducă o viață dublă. Filmul va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorii filmului.

Începând cu ora 19:45, va fi rulat documentarul în regia lui Erik Gandini –Chirurgul rebel, pentru vârsta 18 +. Din film aflați povestea unui chirurg Erik Erichsen și a soției acestuia Sennait. Acțiunea filmului are loc în Etiopia. Resursele sunt extrem de limitate, iar el ajunge să folosească orice are la îndemână, de ex. un perforator ieftin de la magazinul din cartier, cleme de furtun, spițe de bicicletă, sfoară de undiță în loc de ață chirurgicală.

Ultima proiecție din data de 2 septembrie, este filmul autohton 100 de movile în regia lui Max T. Ciorbă. Poriecția va avea loc la 20:45 în curtea teatrului “B. P. Hasdeu”. Documentarul este o călătorie prin antropologia muzicii și își propune să exploreze folclorul autentic prin ochii unui artist care vine dintr-un context cultural complet diferit. Filmul va fi prezentat de producătoarea Lidia Scarlat.

După proiecția filmului autohton, toți oaspeții sunt invitați la un concert sub cerul înstelat alături de Via Dacă. Intrarea la festival este gratuită. Transport Chișinău-Cahul- Chișinău gratuit asigurat cu reservare la nr. +373 60592636.

2 septembrie

Mai multe detalii despre festival vezi AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente