Poliția a explicat incidentul de la Vatra cu implicarea mai multor unioniști și a deputatului Constantin Codreanu

unionisti imbrinciti

După ce astăzi a avut loc un incident între mai mulți unioniști și oamenii legii în comuna Vatra, Poliția Republicii Moldova a venit cu o precizare oficială. 

„În legătură cu informațiile apărute în mass-media precum că polițiștii au evacuat forțat, fără temei legal unioniștii, participanți la Marșul Centenarului, care au blocat șoseaua Chișinău – Leușeni, Inspectoratul General al Poliției comunică:

În conformitate cu prevederile declaratiei prealabile din 27 martie 2018 ale AO Credința Patriei, Unirea ODIP, Tinerii Moldovei, au solicitat ca în perioada 01-02.09.2018, în Piața Marii Adunări Naționale, între orele 08:00-23:00, să se desfășoare o întrunire în contextul Centenarului. Marșul s-a desfașurat pe traseul PMAN-bd Ștefan cel Mare-sens giratoriu Creangă- Calea Ieșilor- Bariera Sculeni.

Astăzi, ora 13:48, liderul Unirea ODIP, Vlad Beletchii, a solicitat ca participantii la eveniment să se deplaseze în marș spre bariera Sculeni spre autocare.

In acest context, organizatorii întrunirii nu au respectat prevederile art. 18 al Legii 26/2008 privind întrunirile, care prevede obligația desfășurării întrunirii doar în forma, în locul și în termen indicat în declarația prealabilă.

La sosire în punctul final, Bariera Sculeni, ora 15.06, participantii la întrunire au blocat intenționat artera de transport pe str. Calea Iesilor- stația terminus a troleibusului nr.1, fapte pasibile răspunderii contravenționale sau penale în dependență de consecințele produse.

Totodată, prin aceste acțiuni au ignorat prevederile lit. c) art. 8 al Legii 26/2008 privind întrunirile.

Astfel, fortele de ordine, în urma somațiilor către participanții la întrunire, au intervenit întru deblocare arterei de transport, în scopul evitării încălcării drepturilor omului la libera circulație.

Pe acest caz poliția s-a autosesizat și a inițiat actiuni procesuale în vederea documentării faptelor.

Totodată, referindu-ne la autobuzele participanților la întrunire, comunicăm că, la poliție, la numărul 112 au fost solicitări precum că în autobuze se află obiecte interzise, substante explozive și alte obiecte interzise.

Astfel, poliția au condus autocarele la IP Straseni pentru efectuarea cercetarii/examinarii la fața locului.

Organizatorii au fost anunțați și li s-a propus să se deplaseze la IP Straseni pentru a fi prezenți la fața locului examinării, pentru a asigura transparență. De asemenea, a fost pus la dispozitie și transport pentru a se deplasa la IP Straseni.”

 

Îmbrânceli între oamenii legii și reprezentanții unioniștilor. Polițiștii au blocat trei autocare cu unioniști care se îndreptau spre PMAN

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente