În PMAN are loc Marea Adunare Centenară// VIDEO

Participanții la Marșul Centenar, care au mers timp de două luni pe jos pe o distanță de 1,3 mii de kilometri pentru a aduce la Chișinău Flacăra Unirii, aprinsă pe 1 iulie curent la Alba Iulia, au ajuns în această dimineață la Chișinău. În Piața Marii Adunări Naționale are loc Marea Adunare Centenară.

„Toată lumea care vrea Unirea vine în Piața Marii Adunări Naționale! Locul în care s-au câștigat cele mai mari bătălii pentru demnitatea și cauza națională. După independență, limbă română și tricolor – venim să ne câștigăm ReUnirea și reîntregirea teritoriilor naționale!”, au declarat organizatorii evenimentului.

Organizatorul marșului George Simion, care nu a fost lăsat să intre pe teritoriul R. Moldova, având interdicție pentru o lună de zile, a declarat că singurul obiectiv al manifestației este Declarația de Unire din partea actualului Parlament al Republicii Moldova.

„Nu se vor promova lideri, nu se vor ține discursuri: stăm în Piață până ne atingem obiectivul. Unirea trebuie făcută în 2018, nu avem nevoie să așteptăm alegeri, nu trebuie să pierdem ocazia Anului Centenar”, a spus George Simion.

Unionistul a mai spus că manifestația de azi e una statică, participanții vor sta, fără a se deplasa din centrul capitalei. Potrivit lui, orice lider politic e binevenit, dacă vine ca simplu participant, sub sloganul „UNIREA, SINGURA SOLUȚIE”.

Marşul Centenarului este dedicat aniversării a 100 de ani de la Marea Unire și a pornit pe 1 iulie de la Alba Iulia.

Foto: Infoprut.ro

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.