Linkuri accesibilitate

Mai multe demonstrații anunțate pentru 1 septembrie la Chișinău - socialiștii renunță


No comment
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:02:26 0:00

Chișinău, 26-27 august, 2018

Pentru sâmbătă, 1 septembrie, la Chișinău sunt anunțate mai multe demonstrații în Piața Marii Adunări Naționale. Pe pagina web a primăriei Chișinău, pe lista celor care au depus notificări se afla Partidul Socialiștilor, care anunțase o manifestație sub formă de miting, cu 20 de mii de oameni. Între timp, liderul fracțiunii socialiștilor în Consiliul municipal, Ion Ceban, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că „PSRM nu organizează vreun eveniment pe 1 septembrie 2018 în PMAN”. Motivul nu este cunoscut.

Tot pentru sâmbătă este anunțat un nou protest împotriva ridicării prețului la combustibil. Iar Asociația Obștească „Credință Patriei” anunță un miting pentru promovarea valorilor național-patriotice.

Tot sâmbătă, la Chișinău, participanții la Marșul Centenar au anunțat un miting a PMAN, care va marca încheierea manifestației lansată în România.

Între timp, participanții la marș a ajuns la Chișinău, după ce au parcurs 1.300 de km, pornind de la Alba Iulia. Singurul incident notabil pe parcursul marșului a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la granița româno-moldoveană, unde participanții au fost blocați de grănicerii moldoveni două nopți și o zi.

Liderul Acțiunii 2012, George Simion (organizație care se numără printre inițiatorii marșului) nu a fost lăsat să treacă frontiera Republicii Moldova.

XS
SM
MD
LG