/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cum a comentat Putin uciderea lui Zakharchenko

31 august 2018, ora 21:32

„Uciderea josnică a lui Alexandr Zaharchenko: este încă o dovadă, că cei care au ales calea terorii, violentei, intimidării, nu doresc să caute o soluție politică pașnică a conflictului, nu își doresc un dialog real cu locuitorii din sud-est. Și pun o miză periculoasă pe destabilizarea situației, pentru a pune locuitorii din Donbass în genunchi. Acest lucru nu va funcționa”, se spune în declarația lui Putin.

El l-a numit Zakharchenko „un lider adevărat al poporului, o persoană curajoasă și hotărâtă, un patriot al lui Donbassului” Președintele și-a exprimat, de asemenea, condoleanțele rudelor lui Zakharchenko și tuturor locuitorilor din Donbass, adăugând că ”Rusia va fi întotdeauna cu dvs (ei)”.

Comitetul de Investigații al Rusiei a deschis un dosar penal în baza articolului privind actul terorismului internațional, care a provocat moartea unei persoane (Partea 3, articolul 361).

Alexander Zakharchenko, șeful autoproclamatei Republici Populare Donetsk, a murit în urma a unei explozii într-o cafenea din centrul orașului Donetsk. Mai târziu, autoritățile separatiste au informat despre reținerea unor “sabotorii ucraineni” suspectați de organizarea asasinatului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram